Kadınlar kripto para sektörünü yönlendirmek istiyor
Kadınlar kripto para sektörünü yönlendirmek istiyor

Kadınlar kripto para sektörünün geleceğini nasıl değiştirecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Uzun zamandır neredeyse tamamen erkek odaklı olan kripto para birimi sektörü için büyük bir değişimde, sektördeki kadın liderler. Bu büyük imajı dünyanın en büyük Blockchain konferansında sarsmak için mücadele ediyorlar. Consensus 2018’de “Satoshi Kadın” yazan bir slogan bile vardı. Peki kadınlar kripto para sektörünün geleceğini nasıl değiştirecek?

“Kadınların fikirleri hiçbir zaman zirveye çıkmıyor.”

Tabii ki, Satoshi, hiç tanımlanmamış olmasına rağmen, kripto para birimin kurucu babası ya da dijital para biçimi ve Blockchain, işlemlerin kaydedilmesi için kamuya açık ve düzenlenemez bir sistem olarak nitelendirilen Bitcoin’den sorumlu olan gizemli figüre atıfta bulunuyor. Kalabalıklar önde gelen teknoloji figürlerini dinlemek için toplandı ve bu bir anlaşma meselesiydi. Blockchain sadece beyaz erkek teknik basmakalıp figürü temsil etmemeli. Satoshi Kadın Grubu’nun yaratıcısı Nyla Rodgers, konuya yönelik şunları söyledi:

Kripto para birimlerinin farklı bir sistem ve akılda değerler ile inşa edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Silikon Vadisi tamamen erkekler tarafından işletiliyor. Kadınlar sadece risk sermayesi fonlarının %2’sini alırlar, böylece fikirleri hiçbir zaman zirveye çıkmaz. Dünyanın tek yanlı bir görünümü ile yaşıyoruz.

Kadınlar kripto para sektörünü yönlendirmek istiyor

Son zamanlarda yapılan bir araştırma, sektördeki kadın sayısında bir artış olduğunu, ancak ırksal azınlıkların katılımının giderek kötüleştiğini gösteriyor. Nyla Rodgers açıklamalarına şunları ekledi:

Blockchain, kadınlar olarak, başlangıçta kültürün neye benzediğini tanımlayabilmemize yardımcı olabilir. Aciliyet, kadınlara ve azınlıklara, gerçekte onlara değer veren bir sistem yaratmak için var.

İlk gün etkinlikte “Kadınlar” başlıklı bir seminer düzenleyen Cindy Chin, konuya yönelik şunları söyledi;

Gerçekte bunun, tamamen erkek egemen olan sektörü değiştirmek için bir fırsat olduğunu düşünüyoruz. Konuşmanın bir parçası olmak istiyoruz, liderliği yönlendirmek, anlaşma akışının bir parçası olmak ve yatırım yapmak istiyoruz. Parayı istiyoruz!

“Blockchain, kadınların katılımı için bir fırsat.”

Bazı kadınlar bu bariyeri başarılı bir şekilde kırdılar ve piyasada ün saldılar. Örneğin, Dijital Ticaret Odası’nın kurucusu ve başkanı olan Perianne Boring’i ele alalım. Bitcoin raporunu yayınlayan ilk Wall Street analizi olan Sheri Kaiserman, konuya yönelik şunları söyledi:

Blockchain, kadınların katılımı için bir fırsat. Kadınlar, bu alanda gerçekten çok fazla yeni projede ilerlemek için birçok fırsata sahip. Çünkü o kadar yeni ki, biz kadınlar olarak, geleceği değiştirmede çok ilerleme kaydediyoruz.

Dikkat edilmelidir ki, sadece bu şekilde düşünceler besleyen kadınlar değil, Bloq’un kurucusu olan Matthew Roszak, konuya yönelik şunları söyledi:

Blockchain’in karmaşıklığı, merkezi olmayan doğası, çok disiplinli olması, sadece kadınları değil, daha çeşitli bir grup insanı da çekiyor.  Bu sadece bir arzu değil, bir gerçeklik.

Sektörde, kadınların yeri olduğuna inanmayan erkekler azınlıkta

Bu kadınlar ve Blockchain sektörü için harika bir hareket olsa da, üstesinden gelmek için hala birtakım engellerin olduğunu söylemek gerekiyor. Endüstrinin içinde, kadınların yeri olduğuna inanmayan bazı erkekler olsa da, bunlar azınlıkta. ZenCash’ın bir temsilcisi olan Rosario Pabst, endüstri için bir bütün olarak yüksek umutlar beslediğini ve zamanla bu itibarı atlatacağını söyledi ve açıklamalarına şunları ekledi:

Şu anda parlak fikirleriniz ve çalışkanlığınız varsa, başarılı olacaksınız.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Cryptodaily

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin