Bitcoin ve Ripple arasındaki karşılaştırma ölçütleri

İşte Bitcoin ve Ripple karşılaşması!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ripple geçtiğimiz günlerde XRP adına konuşma yapan David Schwartz’ın bir resmini yayınladı. Görüntü, Bitcoin ve Ripple arasında bir karşılaştırma yapıldığını gösteriyor.

İşte Bitcoin ve Ripple karşılaşması!
İşte Bitcoin ve Ripple karşılaşması!

Bitcoin ve Ripple arasındaki karşılaştırma ölçütleri

XRP Ledger, 3 saniye içinde işlemlere ara verdiği için Bitcoin Blockchain’den daha hızlı. Buna karşılık, Bitcoin, saniyede yaklaşık 32 işlem hacmi olan düşük işlem hacmiyle, yerleşmek için yaklaşık bir saat harcıyor. XRP Ledger saniyede 1.500 işlem gerçekleştirebilir.

Her 10 dakikada bir güncellenen blokların yarattığı dar boğaz ve orijinal Blockchain’in genel yavaş işlem hızı nedeniyle, işlem ücretleri bazen yaklaşık 20 dolarlık bir artışa göre daha yüksek olabilmekte. Bu ayrıca işlem ücretlerinin hesaplanması ihtiyacından dolayı kripto paranın kullanım deneyimini engeller.

Bitcoin mi yoksa Ripple mı daha hızlı?

Ripple’ın işlem ücretleri, her bir işlem başına 0,0001 dolara kadar çıkıyor ve bu Ripple’ın değerin internetinin yaratılması için kendi felsefelerini yansıtır. Ledger ayrıca, gerekli olan ücretleri otomatik olarak hesaplayarak ve işlemden düşerek kullanıcı deneyimini geliştirir. 1 adet Bitcoin işlemi için gereken elektrik, gösterilen slayta göre 162 kWh’ye yakın. Bu, bir yıl boyunca ortalama bir buzdolabını çalıştırmak için gereken enerji miktarına eş değer. XRP Ledger “ihmal edilebilir enerji tüketimi” kullanır, ancak tam miktarı belirtilmiyor.

Bitcoin ağının ölçeklenebilirliği ve güç tüketimi bir sorun olmakta ve bu sorun Lightning Network’ün tanıtımıyla ele alınıyor. Lightning Network, zincir dışı işlemler yoluyla katılan düğümler arasında anında işlem yapılmasına izin veren bir ikinci katman ödeme protokolü uygulamasıdır. Bitcoin, işletilebilir olduğu için bilinir ve bu Proof of Work algoritması kullanılarak elde edilir. XRP Ledger ise kararlara ulaşmak için deterministik bir yönteme izin veren bir konsensüs protokolü kullanır.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Ambcrypto

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin