Ethereum cüzdanı 35 milyar dolarlık varlıkla büyük şirketleri geride bıraktı
Ethereum cüzdanı 35 milyar dolarlık varlıkla büyük şirketleri geride bıraktı

Ethereum cüzdanı Coinbase’i geride bıraktı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum Blockchan’ini destekleyen ilk kripto para cüzdan uygulamalarından birini geliştiren Çinli girişim ImToken’ı ele alalım. ImToken, toplamda 35 milyar dolarlık varlık saklayan 4 milyon kullanıcıya erişti. Bu rakam, Coinbase de dahil olmak üzere kripto para sektöründeki büyük şirketlerden çok daha fazla. Bu sonuçla Ethereum cüzdanı Coinbase’i geride bırakıyor.

“Ethereum’un potansiyelini çok erken fark ettik.”

Önceden bildirilmemiş olan rakamlar, girişim şirketi IDG Capital’in şirkete 10 milyon dolarlık yatırımı neden yaptığını açıklamaya yardımcı oluyor. ImToken tarafından Perşembe günü duyurulan A Serisi fonlama turu, bazı yatırımcıların kripto ekosistemi için hayati olarak görülen startupları desteklemek adına bu yılki sanal para birimlerinde bir araya gelmesiyle ilgili son kanıtlar. ImToken ve ana şirketi ConsenLabs’ın kurucusu 35 yaşındaki Ben He, konuya yönelik şunları söyledi:

Ethereum’un potansiyelini çok erken fark ettik ve rakiplerimize karşı farklılaştık. Büyüme tamamen organik. Herhangi bir pazarlama ya da tanıtım bütçemiz yok.

Ethereum’u destekleme kararı 2016 yılında geldi. Uygulama daha sonra ICO’lar yoluyla para toplayan kripto girişimlerinin ana aracı haline geldi. O zamandan bu yana Etherscan.io tarafından izlenen ERC-20 tokenlerinin sayısı 500’den fazla artış gösterdi. Ben He’ye göre tüm bu tokenlerin desteklenmesi, ImToken’ı dünyanın en büyük Ethereum cüzdan sağlayıcısı haline getirdi.

Ethereum cüzdanı Coinbase’i geride bıraktı
Ethereum cüzdanı Coinbase’i geride bıraktı

Ethereum cüzdanı 35 milyar dolarlık varlıkla büyük şirketleri geride bıraktı

ABD kripto platformunun sözcülerine göre, dünyanın en büyük kripto ticaret platformlarından biri olan Coinbase, müşterileri adına 20 milyar dolar varlık tutarken ImToken‘da bu rakam 35 milyar dolar. ImToken tarafından sağlanan ve Bloomberg tarafından analiz edilen verilere göre, ImToken kullanıcıları genel olarak Ethereum Blockchain’inde günlük faaliyetin yüzde 10’unu, Mayıs ayındaki faaliyetin ise yüzde 21’ini oluşturuyor.

Tamamen elma ile elmanın karşılaştırması olmasa da Federal Mevduat Sigortası’ndan alınan rakamlara göre, ImToken’in geçtiğimiz yıldaki mevduat büyümesi JPMorgan Chase & Co ve Citigroup’a bile rakip oldu. Piyasa değerine göre en büyük ikinci kripto para birimi olan Ethereum Cuma günü yaklaşık 580 ABD doları seviyesinden çok az değişiklik gösterdi.

Dünyanın en büyükleri, Binance ve BitMEX gibi borsalar

Hemen hemen tüm kripto para birimleri, cüzdanlarda veya bir Blockchain tarafından tanınan benzersiz adreslerde depolanır. Dünyanın en büyükleri, kullanıcılarının ticari varlıklarını havuzlayan Binance ve BitMEX gibi borsalardır. Coinbase ve Xapo gibi diğer platformlar, kullanımı kolay bir arayüz veya gelişmiş güvenlik sunar. Cüzdan sağlayıcıları, geleneksel bir bankaya benzer şekilde, mevduatlara erişim sağlayarak bunları kontrol eder.

ImToken uygulaması, müşterilerin akıllı telefonlarına yerel olarak paraları depolamasına izin veren ikinci kategoriye giriyor. Model, trade-off ile geliyor. Kullanıcıların paralarını doğrudan tutmaması nedeniyle, ImToken birçok kripto platformuna yapılan saldırıları kesmek için daha az savunmasız. Ancak aynı zamanda şirketin, cüzdan kullanıcılarına yatırım planları gibi ek hizmetler sunmak için sınırlı bir kapsamı olduğu anlamına da geliyor. ImToken, aldığı son yatırımı operasyonlarını Çin’in ötesine taşımak için kullanacağını söyledi. Şirket ayrıca ek güvenlik özellikleri oluşturduktan sonra kurumsal yatırımcılara doğru da genişlemeyi planlıyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Scmp

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin