Kripto para madenciliği taban fiyatları ekipmanlara göre değişiyor
Kripto para madenciliği taban fiyatları ekipmanlara göre değişiyor

İşte Bitcoin ve kripto para madenciliği taban fiyatları

service service
Share

Share This Post

or copy the link

6 Eylül’de Çin merkezli kripto madencilik havuzu F2Pool’un CEO’su, çeşitli kripto para madenciliği kârlı bir sektör haline geldiği için taban fiyatları belirten bir şirket markalı infografik yayınladı.

Kripto para madenciliği taban fiyatları ekipmanlara göre değişiyor

Dünyanın altıncı en büyük madencilik havuzu F2Pool kurucu ortağı ve CEO’su Shixing Mao, Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC) ve Zcash (ZEC) gibi büyük kripto para birimleri için taban fiyat seviyelerinin bir listesini yayınladı. Aşağıda madenciliğin, madencilere vaat ettiği para birim olarak kârlılık oranları gösteriliyor.

Mao’nun grafiğine göre, Bitcoin’in fiyatı 36.792 Yuan’dan (yaklaşık 5.376 dolar) daha düşük bir noktaya ulaşırsa, bu bir Antminer T9’daki kripto para biriminin üretim maliyetinden aşağı olacağı için kârsız olacağı anlamına gelir. Bir S7 model eski usul madencilik ekipmanları kullanılması durumunda, kırılma noktası önemli ölçüde daha yüksek olup Bitcoin fiyatı taban noktası 79.258 Yuan’dır (yaklaşık 11.581 dolar).

Nvidia madencilik ekipman satışlarından umutlu değil

S7’nin aksine, Ocak 2017’de piyasaya sürülen Antminer T9 modelindeki madencilik ekipmanları ile Bitcoin madenciliği, şu anki fiyatlara rağmen kâr etmeyi sürdürüyor. Yeni Innosilicon T2’nin taban fiyatı ise 26.636 Yuan yani yaklaşık 3.891 dolardır.

Ağustos ayı ortalarında ABD grafik işlem birimi (GPU) üreticisi Nvidia, Kripto madencilik donanım satışlarının 2018’de beklenenden çok daha düşük olduğunu ve şirketin yılın geri kalanında Blockchain ile ilgili önemli satışlar yapmayı beklemediğini iddia ediyor. Temmuz ayında, büyük Tayvanlı mikroçip üreticisi TSMC, diğer alanların yanı sıra kripto madenciliği alanındaki büyüme oranının düşürülmesinin ardından yıllık gelir ve sermaye harcama tahminlerini bir kez daha düşürdü.

Cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin