Bitcoin fiyatı artacak mı? Sorusu uzmanları ikiye ayırdı
Bitcoin fiyatı artacak mı? Sorusu uzmanları ikiye ayırdı

Bitcoin fiyatı artacak mı yoksa düşecek mi? Uzmanlar cevaplıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin fiyatı artacak diye umutlanırken son iki gün boyunca çok fazla değer kaybetti, kabaca kripto paranın değerinin yüzde 15’i silindi ve yazım sırasında, fiyat neredeyse 6.497 dolar seviyesinde kaldı. Hafta başında Bitcoin fyatının yaklaşık 7.300 ABD doları seviyesinde olduğunu düşünürsek gerçekten kötü bir durum.

Bitcoin fiyatı artacak mı? Sorusu uzmanları ikiye ayırdı

Bazı analistler, Bitcoin’in düşüşünü beklediklerini iddia ediyorlar. Bir sonraki büyük hareketi sırasıyla boğalardan ya da ayılarından beklerken görüş ayrılıklarına düşüyorlar. Crypto Patterns baş yayıncısı Jon Pearlstone konu hakkında görüşlerini şu şekilde açıklıyor:

Bitcoin, kilit destek ile 6.000 dolar ve 7.250 dolarlık direnç arasında bir aralıkta ticaret yapmaya devam ediyor. Ancak, bunun daha uzun süreceğini görmüyoruz. Boğaların son duruşu şu an için 6.000 dolarlık güçlü destek sağlıyor ve altcoin pazarından bazı yükseliş işaretleri görüyoruz. Ayrıca Bitcoin’in alıcılarına yakında 7.250 dolar seviyesinin üzerine çıkacağına dair motive eden bir katalizör sunması gerekiyor. 8.000 dolar veya düşüş eğilimi 5.000 dolarlık bir testle devam edecek gibi görünüyor.

Geçtiğimiz aylarda yaşadığı sayısız dalgalanmalara rağmen bazı uzmanlar, Bitcoin fiyatına gelince çok daha iyimser ve olumlu. Çevrimiçi platform e-Toro CEO’su Mati Greenspan konuya yönelik şunları söylüyor:

Bitcoin son iki yılda yüzde 600’den fazla büyüdü. Bunun oldukça harika olduğunu söyleyebilirim.

“Bitcoin fiyatı kitlesel benimsemeyle artacak.”

Başka bir fikir, kripto  türevleri platformu Amulet’in genel müdürü Marouane Garcon’den geliyor.  Marouane Garcon Bitcoin, kitle sahiplenme deneyimleri yaşamadığı sürece, geçen hafta olduğu gibi her zaman yukarı ve aşağı sallanacağını düşünüyor ve bu durumu şu şekilde açıklıyor:

Bitcoin fiyatları kesinlikle bir sonraki anahtar ivme için bekliyor. Piyasa, Bitcoin’in 8.000 dolar veya 10.000 dolar değerinde olduğuna inanmıyor. İnsanlar Bitcoin’i sahiplenerek oyunlarını kuruyorlar ve Bitcoin’i daha fazla insana ulaştırmak için oyuna devam ediyorlar.

Bitcoin 24.000 dolara çıkarak eski rekorunu kırdı

Aslında diğer bölgelerde, Bitcoin’in fiyatı, muazzam bir artış yaşıyor. Örneğin İran’da yetkililer, kripto para birimi madenciliğini meşru ve açık bir endüstri olarak kabul ettiler. Sonuç olarak, Bitcoin hem fiyat hem de popülerlik açısından büyük artışlar yaşadı ve şu anda bazı yerel borsalarda 24.000 doların üzerinde işlem görüyor.

Kripto madenciliğinin ve Bitcoin kullanımının meşrulaştırılması, ABD’nin yeni yaptırımlar uyguladığı ülkeyi rahatlatmak için yapılan bir hareket. 24.000 doları tutarındaki rakam, Bitcoin’in 1.020.000.000 İran Riyali fiyata el değiştirdiği Exir gibi birçok kripto para borsasında işlem görüyordu. Bu Bitcoin’in, bir önceki 20.000 dolarlık rekorunu egale eder. Karşılaştırma yaparsak, Bitcoin Çarşamba günü büyük kripto para borsalarında yaklaşık 7.000 dolar civarında işlem görüyordu.

Nulltx

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin