featured

İşte Bitcoin vadeli işlemlerin fiyata etkisi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Türev ürünler yatırımcısı, analist ve içerik üreticisi Tone Vays, Max Keizer tarafından sunulan bir programda röportaj verdi. Röportajda Bitcoin vadeli işlemlerin fiyata etkisi ve kripto para piyasasına giren kurumsal parayı içeren çok çeşitli konular ele alındı.

Tone Vays: ”Bitcoin vadeli işlemlerin fiyata etkisi yok.”

Max Keizer’a göre, Bitcoin vadelileri piyasaya sürüldüğünde BTC fiyatlarında bir düşüş oldu. Tone Vays, kendisine olaylar arasında herhangi bir bağlantı görüp görmediği sorulduğunda, vadeli işlemlerin Bitcoin fiyatlarının düşmesine neden olmadığını vurguladı. İnsanların, vadeli işlemlerden beklentisi çok fazla oldu. Bu sebeple beklentileri karşılayamayan Bitcoin düşüş yaşadı. Konuya daha da açıklık getirmek isteyen Tone Vays açıklamalarına şu sözlerle devam ediyor:

Bu klasik duyum, al haberi sat durumlarından biri ve bu durumda daha çok olması beklenen olayı al gibi, ancak olay gerçekleşmeden alım satımlar bittiği için insanlar fazla bir etki olmayacağını hissetti.

Tone Vays, Bitcoin vadeli işlem hacminin hala çok niş bir pazar olduğu için çok yüksek olmadığını söylüyor. Bitcoin vadeli işlemlerinde, altın veya petrol gibi diğer vadeli işlemlerde görülebilecek gerçek bir anlaşma henüz yok.

Analist: “Bakkt, çok ilginç bir ürün.”

Tone Vays, Bitcoin yerleşimleri hakkında konuşurken, Bitcoin için düzenlenmiş bir pazar sunacak olan yeni girişim Baakt hakkındaki soruya şu şekilde cevap verdi:

Bakkt, Bitcoin’in geniş kullanımlı güvenilir bir global para birimine dönüştürülmesini hedefliyor. Ayrıca Bakkt, çok ilginç bir ürün ancak düzenleyiciler Bakkt’a tam izin vermediler ve onaylanması bir yıldan fazla bir süre alacak.

Dağıtılabilir dayanak varlıklara sahip vadeli işlemler piyasaya geldiğinde, işler daha da ilginç olur. Bununla birlikte, Bitcoin fiili fiyatını vadeli alanından değil, temeldeki değişimlerden aldığını belirten Tone Vays şu şekilde konuyu anlatıyor:

Vadeler sadece insanların bahis yapabilmeleri için bir yol ve çoğu şirketlerin ne yapacağına dair spekülasyonlar oluşuyor. Beş yıl içinde hangi durumda olacaklar çok meraklıyım. Bitcoin’in fiyat keşfi vadeli işlemler tarafından mı borsalar tarafından mı belirlenecek? Hep beraber göreceğiz.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin