Bitcoin fiyatlarında güçlü dalgalanma yaşanabilir
Bitcoin fiyatlarında güçlü dalgalanma yaşanabilir

İşte Bitcoin fiyatında hafta sonları yaşanan büyük dalgalanmaların nedeni!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin’in tarihsel fiyat verileri üzerine yapılan bir araştırma, en büyük fiyat değişikliklerinin hafta sonu gerçekleştiğini ortaya koyuyor. Araştırma sonuçlarına göre, Bitcoin yatırımcılarının kripto parayı satın almak veya satmak için en önemli zamanları bilgisayar ekranından uzak durdukları en uygun zamana denk geliyor: Cumartesi gecesi. Peki Bitcoin fiyatında hafta sonları yaşanan büyük dalgalanmaların nedeni nedir?

Bitcoin fiyatında en büyük dalgalanmalar hafta sonları gerçekleşiyor

Kripto para ticareti, tüm dünyaya yayılmış çeşitli borsalarda 7 gün 24 saat kesintisiz devam ediyor. Birçoğu bunu, aktif yatırımcıların yararına kâr elde etmenin getireceği potansiyel faydalarla bir avantaj olarak görse de, aynı zamanda fiyatların sürekli olarak izlenmesinin ve zamanında işlem yapmanın getirdiği zorluklarla birlikte gelir ve kâr saatleri boyunca kayıpları azaltıyor.

Bitcoin’in en büyük fiyat değişikliklerinin neredeyse tamamı hafta sonlarında gerçekleşti. Bitcoin, rekor seviyesine yani 20 bin dolara Aralık ayında bir Cumartesi günü ulaştı. Bitcoin geçtiğimiz Cumartesi günü de son altı ayın en düşük seviyesini gördü. Aralık ayından bu yana geçen hafta sonlarının yüzde 60’ı hafta sonu boyunca yüzde 5 veya daha yüksek bir fiyat hareketine sahip. Ayrıca hafta sonlarının yüzde 82’si ise her iki yönde en az yüzde 3’lük bir hareket gördü.

İşte Bitcoin fiyatında hafta sonları yaşanan büyük dalgalanmaların nedeni!
İşte Bitcoin fiyatında hafta sonları yaşanan büyük dalgalanmaların nedeni!

Bitcoin balinaları hafta sonları daha etkili olabilir

Eski bir Morgan Stanley teknik stratejisti ve Newton Advisors’ın kurucusu ve başkanı olan Mark Newton, gözlemini şu sözlerle ifede ediyor:

Hafta sonları, ortalamanın üzerinde bir fiyat dalgalanmasını dramatik bir şekilde artarak görüyoruz.

Fiyat değişimleri büyük olsa da, hafta sonları hacim daha düşük. Bireysel siparişlerin boyutu genel olarak daha az. Bu Bitcoin balinalarının büyük sahiplerinin, hafta sonu fiyat dalgalanmalarında büyük miktarlarda Bitcoin biriktirmek veya boşaltmak için aktif olduğunu gösteriyor. Bu gibi büyük sahiplerin faaliyetlerinin, kripto para biriminin fiyat hareketleri üzerinde büyük bir etkisi var ve ticaret hacimlerinin zayıf kaldığı hafta sonlarında çok daha etkili olabilir.

Yatırımcılar hafta sonları banka hesaplarına erişemiyor

Bu büyük hacimli katılımcıların faaliyetlerine ek olarak, oyunda başka sistematik faktörler de var. Hafta sonları bu fiyat dalgalanmalarının yaşanmasının en büyük nedeni olarak çoğu yatırımcının banka hesaplarına erişememesi olarak belirtiliyor. Çünkü bankalar hafta sonları kapalı kripto para ticareti ise 7 gün 24 saat yapılabiliyor. Bankaların sınırlandırılmış saatleri, yatırımcıların hafta sonları fiyat değişimlerinden yararlanmasını zorlaştırıyor. Dijital yatırım şirketi BKCM’nin kurucusu ve CEO’su olan Brian Kelly, kendi şirketi gibi ABD doları ile işlem yapan fonların genellikle bu bankalar kapanmadan Cuma günü bir pozisyon almak zorunda kaldıklarını belirtiyor. Brian Kelly, açıklamalarına şunları ekliyor:

Hafta sonlarında fiyatları destekleyecek çok fazla yeni para girişi olmuyor.

İnvestopedia

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin