BSV ve diğerleri
5 en iyi kripto performansına genel bakış: BSV, XEM, TRX, BNB, BTC

17 Haziran kripto para piyasası genel görünüm

service service
Share

Share This Post

or copy the link

16 Haziran Cumartesi günü, piyasa Perşembe günü hafif bir toparlanma yaşadıktan sonra, kripto para piyasaları tekrar bir düşüş eğilimine girdi. Piyasadaki en iyi on kripto paranın tamamı, 24 saat içinde düşüş eğilimini devam ettirdi. Ancak 17 Haziran kripto para piyasası genel görünümüne göre, yazım sırasında ilk 10’daki kripto paraların 2’si hariç diğer kripto paralar yeşil alanda işlem görmeye başladı.

17 Haziran kripto para piyasası genel görünüm
17 Haziran kripto para piyasası genel görünüm

17 Haziran kripto para piyasası son durum

Bitcoin (BTC) son 24 saatte yaklaşık %1 oranında artışla 6.553 dolardan işlem görüyor. Bitcoin bu hafta boyunca önemli dalgalanmalar yaşadı. 10 Haziran’da 7.623 dolardan işlem gören Bitcoin 7 Haziran’da 6.267 dolar seviyesine kadar düştü. Lider kripto para bu dip seviyenin ardından kayıplarını geri kazanmayı başardı.

17 Haziran kripto para piyasası genel görünüm
17 Haziran kripto para piyasası genel görünüm

Ethereum (ETH) son 24 saatte Bitcoin ile benzer bir marjla düştü. Yazım sırasında Ethereum, son 24 saatte %1,02 oranında artışla 504 dolardan işlem görüyor. 500 dolar eşiğinin piyasanın en büyük ikinci kripto parası için önemli bir seviye olduğu belirtiliyor.

17 Haziran kripto para piyasası genel görünüm
17 Haziran kripto para piyasası genel görünüm

CoinMarketCap verilerine göre, toplam piyasa değeri halen düşük seviyesini koruyor. Kripto para piyasaları bu hafta toplamda 63 milyar dolar kaybetti. Yazım sırasında kripto para piyasası değeri 281 milyar dolar seviyesinde.

EOS düşüş piyasasından en çok etkilenen paralardan biri

EOS düşüş piyasasından ilk on arasında en çok etkilenen paralardan biri. EOS  yazım sırasında, %1 oranında düşüşle 10,6 dolardan işlem görüyor. Yeni başlatılan EOS ağı bugün bazı sorunlarla karşılaştı ve ağ donduruldu. Bu nedenle EOS fiyatında düşüş yaşandı. Ağın önde gelen blok üreticilerinin (BP), konuyla ilgili bir çözüm üzerinde çalıştıkları bildiriliyor.

Kripto para piyasasının genelinde bir belirsizlik hakimken, bazı altkoinler piyasadaki düşüşle ters yönde hareket ediyor. Ethereum Classic (ETC) son 24 saatte yaklaşık %4 oranında değer kazanarak 14,5 dolar seviyesini görmeyi başardı.

Bitcoin fiyatında yaşanan düşüşün nedeni ortaya çıkmış olabilir

Fundstrat’ın araştırma departmanı başkanı Tom Lee, yakın tarihli bir notta, Bitcoin fiyatında yaşanan son büyük düşüşün Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerinin sona ermesinden kaynaklanabileceğini söyledi. Analiste göre, piyasada yaşanan son düşüş ile CBOE’nin bazı Bitcoin vadeli işlemlerini sona erdirmesi aynı zamana denk geliyor.

Cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin