bitcoin long
İşte bir saatte Likitide olan Bitcoin long miktarı

İşte bir saatte tasfiye olan Bitcoin long miktarı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin fiyatlarındaki ani düşüş, en büyük kripto borsalarının bazılarının  Bitcoin long pozisyonlarında büyük tasfiyelere neden oldu.

Bitcoin, özellikle yüksek volatilitesiyle bilinen bir finansal varlıktır. Kripto topluluğu arasındaki genel duyarlılık yükselişten aşırı yükselişe dönerken, Bitcoin sert düştü ve bu sabah % 11’in üzerinde düşüşle birlikte üç popüler kripto borsasında yaklaşık 556 milyon doların tasfiye olmasına neden oldu.

Bunun 262 milyon dolardan fazla Bitcoin long işlemi, yalnızca bir saat içinde kripto borsası Binance’da tasfiye edildi.

Tasfiyeler, tüccarların yüksek meblağlar ödünç alması nedeniyle vadeli işlem pozisyonlarının borsa tarafından otomatik olarak kapatıldığı bir süreçtir. Fiyat önceden tanımlanmış bir eşiğe ulaştığında, bu tür kaldıraçlı pozisyonlar kapanır ve sırayla piyasa fiyatlarını daha da düşüren kademeli bir etkiye neden olabilir.

Bugünün tasfiyeleri “long” pozisyonlardı, yani Bitcoin fiyat artışı beklentisiyle sermaye ödünç alan trade işlemleri anlamına geliyor. Ancak Bitcoin’in aşağı yönlü hareketleri tüm bunları bozdu.

Binance bu sabah 425 milyon doların üzerinde tasfiyeyle en çok likidasyonun gerçekleştiğini rapor etti.  Bu arada, kripto borsaları BitMEX ve Bitfinex’teki tüccarlar, aynı dönemde sırasıyla 117 milyon dolar ve 14.7 milyon doların üzerinde kaybı bildirdi.

Düzeltme, art arda haftalardır yükselen fiyatın ardından geldi ve Bitcoin bu haftanın başlarında tüm zamanların en yüksek seviyelerine yaklaştı. Bununla birlikte, bazı teknik ve duyarlılık göstergeleri yine de yaklaşan bir düşüşe işaret ediyordu.

Birden fazla sosyal medya kaynağından alınan verileri kullanarak piyasa duyarlılığını hesaplayan “Korku ve Açgözlülük” endeksi, piyasanın geçen hafta > 90 puanla fazla “açgözlü” olduğunu gösteriyordu.

Ek olarak, bir varlığın fiyatlarının büyümesini izleyen momentuma dayalı bir teknik araç olan Relative Strength Index (RSI) göstergesi, Bitcoin’in “aşırı satın alındığını” gösterirken düzeltmeyi işaret ediyordu.

Bu arada, mikroblog platformu Twitter’daki tüccarlar arasındaki genel duyarlılık hala etkilenmedi. 2017’de tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmadan önce üç kere % 30’un üzerinde düşen Bitcoin’in sonunda bu düşüşten sonra toparlanacağını ve yeni zirvelere doğru yükseleceğini belirtiyorlar. Ya da en azından bu şekilde umut ediliyor.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin