SEC’e göre 4 temel kripto sorunu
SEC’e göre 4 temel kripto sorunu

İşte 2018 yılında SEC’in odaklandığı 4 temel kripto sorunu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

SEC şu anda kripto paraları ve diğer finansal piyasaları ilerletme sürecini yürütüyor. 2018 yılı boyunca -bugüne kadar- ajans çok dikkate değer faaliyetler ile gündemden düşmedi. SEC’in son raporuna göre, aşağıdaki 4 temel kripto sorunu yalnızca zaman içinde daha belirgin hale gelecek.

SEC’e göre 4 temel kripto sorunu

4- Siber ile ilgili yanlış faaliyetler

Siberle ilgili suiistimal kavramı, 2018 yılı boyunca birçok farklı şekil ve boyutta ortaya çıkıyor.  SEC yatırımcılara, dolandırıcı ICO’lar ve menkul kıymet sahtekarlığı ile zarar verilmesini engellemeye çalıştı. Bazı önemli örnekler arasında; 32 milyon dolar değerindeki potansiyel olarak hileli bir ICO’nun yanı sıra Titanium Blockchain Altyapı Hizmetleri’ndeki olayda yer alıyor. Halihazırda halen soruşturma altında olan birçok başka proje var ama SEC’in beklendiği gibi davranmayan herhangi bir firmaya nazik davranmadığı da ortada.

3- Ponzi şemaları

SEC’nin ponzi şemalarını odak noktası olarak belirliyor. Yatırımcıları dolandıran şirketlere ve ilgili personellerine karşı çeşitli suçlamalar yapıldı. Ayrıca ajans hileli projeleri denetleyerek sektöre zarar vermelerini de engelliyor.

2- İçeriden bilgi ticareti (insider trading)

SEC‘in kripto paralarla ilgili içeriden bilgi ticareti yapan herhangi bir kişiyi suçladığı görülmedi. Ancak sahnelerin ardında kötü amaçlı bir şeyler olabilir. Ajans, 2018 yılı boyunca, maddi ve kamuya açık olmayan bilgileri kötüye kullanma ve yasa dışı ticaret yapma konusunda 56 kişiye karşı dava açtı.

1- Bilgilendirme konuları

Mali sektördeki belki de en acil sorun, ifşa meseleleri ve denetçinin görevini kötüye kullanması. Ajans tarafından bu konuda toplam 94 kişi görevlendirildi. Bu ödemeler, gelir, giderler, hatalı değerleme ve benzeri mali raporlama ile ilgili konuları kapsıyor. Bu daha fazla yayılmasına izin verilmemesi gereken çok büyük bir problem.

Nulltx

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin