büyük bankalar
İşte 2018 yılında kripto sahnesine çıkacak olan büyük bankalar!

İşte 2018 yılında kripto sahnesine çıkacak olan büyük bankalar!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto paralar, 2017 yılında tüm dünyayı sarstıktan sonra, çoğu zaman yüzlerce kez değer kazanarak yatırımcılara ciddi miktarda para kazandırdılar. Herkes şimdi bundan sonraki dönemlerde ne olacağını merakla bekliyor. Dünyaca ünlü büyük bankalar ise bu sektöre girme konusunda oldukça yoğun çabalar harcıyorlar.

Kripto para piyasa hacminin şu anda 400 Milyar doların üstüne çıkması ile bu konuda oldukça bilinçli olan dünya çapındaki finans kurumlarının nakit olarak para yatırmak için hazırlıkları olması çok iyi bir fırsat olarak değerlendiriliyor.

Borsadan farklı olarak, kripto para piyasalarına yatırım yapmak için bir miktar paranızın olması ve bir internet bağlantınızın olması yeterlidir. Kripto para borsaları, kullanıcıların bu dijital varlıkların ticaretini yapmaları için bir platform sağlar. Ve her işlem için küçük bir ücret talep eder.

Kripto para birimleri son zamanlarda dünya çapında ilgi görmeye başladığından beri, bu borsaların adeta bir servet kazandığını görüyoruz. Bu piyasadaki karlılığı gören geleneksel finans kurumları ise haliyle bu pastadan pay almak için harekete geçmek üzereler.

Örneğin Binance kripto para borsası sadece yaklaşık 9 aydır faaliyette olmasına karşın şimdiden bu geçtiğimiz çeyrekte en az 150 milyon dolar kazanmış durumda! Bu, Almanya’nın en büyük bankasının elde ettiği kardan ve 12 yıl önce kurulan sosyal medya platformu Twitter’ın toplam kazancından neredeyse daha fazla bir rakam.

Kripto borsalarında halka açık olarak çalışacak büyük bankalar hangileri?

Goldman Sachs kripto borsası

Goldman Sachs Group, Inc, önemli ve çeşitlendirilmiş bir müşteri tabanına geniş bir yelpazede finansal hizmetler sunan lider bir küresel yatırım bankacılığı ve menkul kıymetler ve yatırım yönetimi firmasıdır. kripto para alanını aktif olarak araştırdıklarına şaşmamalı.

Kısa bir süre önce, bir kripto para ticaret uzmanının işe alınmasını ve 2018 yılının ortalarında kendi kripto para işlem platformunu piyasaya süreceklerini duyurdular!

Her ne kadar tüm dünyada faaliyetleri ile tanınan büyük bankalar arasında bulunan Goldman Sachs’ın analistleri önceki dönemlerde gelişmekte olan teknolojiyi küçümsemeye ve eleştirmeye çalışsalar da, artık mücadele etmeyecekleri anlaşılıyor. Bu mücadelelerinde tek başına kaldıklarını anlayan şirket, bunun yerine devrime katılmayı ve bunun üzerine yatırım yapmayı planladıkları görülüyor.

Japonya Bankası SBI kripto borsası açıyor

Son zamanlarda başka bir bankacılık devi de bu trendde yerini almak üzere. Japon bankacılık devi SBI’nin 2016’dan beri bir kripto para borsasını başlatmak için çalıştığı bildirildi. Çalışmalarını tamamlamak üzere olan bankanın 2018 yazında lansmana hazır olacağı duyuruldu.

Açılışı başarılı bir şekilde gerçekleştirirse, bu borsa, Japonya’nın ilk bankalara ait kripto para borsası unvanına sahip olacak. Aynı zamanda operasyonun arkasındaki insanlar çok hızlı bir şekilde “bir numara” olmasını bekleyerek, bu konuda oldukça iyimserler.

Diğer kripto para bankacılık ortaklıkları

Kripto para birimi söz konusu olduğunda, Ripple, uzun zamandır bankacılık endüstrisinin tercihi olmuştur. İngiltere Bankası, Santander gibi Ripple’i test ediyor. Ripple, Swift ağına olan ihtiyacı ortadan kaldırmayı amaçlayarak sistemin çoğunluğunu bankaların dünya çapında iletişim kurması için kullanıyor. Ve doğru yönde olumlu adımlar attığı görülüyor.

Bankalar son zamanlarda kripto paraları nasıl gördükleri konusundaki tutumlarını oldukça değiştirdi. Birçoğu kamuoyuna teknolojiyi eleştirir yönde demeçler veriyordu. Ancak yakın zamanda, işi bozmak yerine işi nasıl olumlu yönde etkileyebilecekleri konusunda daha fazla odaklandılar. Bazı bankalar mevcut projelerle ortaklık kurarken, diğer Blockchain projeleri banka hesaplarına olan ihtiyacı tamamen ortadan kaldırmaya çalışıyor.

Örneğin, Monaco, diğer benzer projelerle birlikte, kullanıcıların kripto paralarını mağazalarda harcayabilmelerini sağlamak için, fiat ve kripto arasında sorunsuz geçiş yapabilen banka kartları geliştirmektedir. Omisego’nun, “bankasız bankacılık” sloganıyla gerçekleştirilen bir proje, geleneksel bir banka ihtiyacını tamamen ortadan kaldırmak için Ethereum Blockchain’i kullanmayı hedefliyor.

Görünüşe göre bu yeni küresel bankacılık ve finans çağında herkes pastadan pay almak için çabalıyor gibi görünüyor. Bazıları başarılı olacak ve bazıları da başarısız olacak. Yakın gelecekte tüm bu gelişmeleri izlemek ilginç olacak!

bitguru

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

 

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin