İşte 12 bin doları kıran Bitcoin için Tom Lee’den yeni tahmin
İşte 12 bin doları kıran Bitcoin için Tom Lee’den yeni tahmin

İşte 12 bin doları kıran Bitcoin için Tom Lee’den yeni tahmin

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Fundstrat başkanı Tom Lee, lider kripto para biriminin ABD-Çin ticaret savaşı ve döviz savaşı arasında küresel risklere karşı korunma olduğunu söyledi.

Tom Lee: “Küresel sorunlar Bitcoin’i yeni yükseklere taşıyacak!”

Lee ayrıca, kriptonun “altından pozitif olarak korele olduğunu” söyledi ve “bu yıl küresel risklere karşı bir korunma olduğunu” kanıtladığını da ekledi. Bitcoin boğası Tom Lee Pazartesi günkü CNBC’ye, ABD-Çin ticaret savaşı ve döviz savaşı arasında kripto para biriminin küresel risklere karşı bir koruma olduğunu söyledi. Fundstrat araştırma kurucusu ve başkanı açıklamalarının devamında Bitcoin’in bu yıl çok ilginç bir şey yaptığını vurguladı:

Son birkaç yıl, dolarla gerçekten korele oldu. Zayıf dolar, Bitcoin için iyi oldu… Ve gerçekten risk piyasalarıyla ilişkilendirildi. Bu yıl Bitcoin, dolardan uzaklaştı çünkü dolar güçlü, Bitcoin yükseldi, bu da gerçek bir kırılma. Hisse senedi piyasaları ile korelasyon konusunda olumsuzlaştı.

Lee ayrıca, kriptonun “altınla pozitif olarak korele” olduğunu ve “bu yıl küresel risklere karşı bir korunma sağladığını kanıtladığını ortaya koydu.

Tom Lee: “Bitcoin’in fiyatı hedege arayan yatırımcılar tarafından tetiklendi.”

Altın, Pazartesi günü %2 yükseldi ve ABD-Çin ticaret savaşı kötüleştiğinden altı yıl içinde en yüksek seviyesine ulaştı. Yatırımcılar, hisse senedi piyasası daha değişken bir hale geldikçe, altın, kripto para birimi ve tahvil gibi daha güvenli varlıklar arıyor. Bitcoin ayrıca Pazartesi günü yaklaşık  %8 arttı. Lee, kripto para biriminin şimdi yükselmesiyle “kripto kışı”nın sona erdiğini de ekledi:

Bitcoin’in kriptoyu otantik kurumsal bir çeşitlendirme kaynağı haline getirdiğini düşünüyorum. Bence bu BTC’nin yeni seviyelere ilerlemesine yardımcı olacak.

Pazartesi gününün erken saatlerinde para birimini kontrol eden Çin, on yıldan daha uzun bir süre içinde yuan’ın en düşük seviyesine düşmesine izin verdi. Yuan, ABD doları başına 7′nin üstünde yani 7.04′de işlem gördü. Çin para birimi 2008′deki küresel krizden bu yana dolar karşısında 7 seviyesini geçmedi. Yuan’ın çökmesi, Başkan Donald Trump’ın geçen hafta ABD’nin 1 Eylül’de yürürlüğe giren 300 milyar dolarlık Çin malına %10’luk tarifeler koyduğunu açıklamasının ardından geldi. Hareketin ardından ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşı yoğunlaştıkça ABD hisse senetleri keskin bir şekilde düştü.

Cnbc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birik
7im, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin