IBM
IBM, Libra projesinde Facebook ile beraber çalışabilir

Bilişim endüstrisinin tanınmış isimleri IBM Blockchain’e katıldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

IBM ve Chainyard, son zamanlarda yeni Blockchain girişimleri hakkında açıklama yaptı. Girişimin hedefi ise yaşam döngüsü bilgisi, doğrulama ve tedarikçi niteliği ile ilgili problemi çözmek.

İkili Pazartesi günü, Trust Your Supplier – TYS (Tedarikçinize Güvenin) olarak adlandırılan Blockchain girişimlerinin tanıtımını yaptı. Yeni Blockchain projesi, IBM’in Blockchain platformunda sunulacak ve IBM bulutundan erişilebilir olacak.

Bilgi teknolojisi endüstrisinin büyük isimlerinden bazıları da girişime katıldı. Anheuser-Busch InBev, GlaxoSmithKline, Lenovo, Nokia, Schneider Electric ve Vodafone gibi şirketler projeye kurucu üye olarak dahil oldular.

Resmi duyuruya göre, Dun&Bradstreet, Ecovadis ve RapidRatings gibi şirketler doğrudan ağ üzerindeki projeye denetim yetenekleri veya dış doğrulama sağlayacaklar.

IBM TYS ile Tedarik zinciri yönetimini Blockchain’e taşıyor

TYS, belgeleri takip etmek ve doğrulamak için izlenen zaman alıcı ve ayrıntılı süreci ortadan kaldırmak için geliştirildi. TYS, bu zorlukları ele alacak, risk ve sahtekârlığın azaltılmasına yardımcı olabilecek bir proje olarak görülüyor. Ayrıca tedarik sırasında sürtünmesiz bağlantı da oluşturacak.

Yapılan tanıtıma göre, tedarikçinin Blockchain platformunda tanımlanması için bir giriş belgesi oluşturulacak. Bu tedarikçinin müşteri ile Blockchain ağında bağlantı kurmasına ve onlarla ağ üzerinde bilgi paylaşabilmesine olacak sağlayacak. Yeni tedarikçinin onaylanması, nitelendirilmesi ve yönetilmesi ile ilgili ücretlerin düşürülmesine de projenin vaatleri arasında yer alıyor. Aynı zamanda alıcılar ve tedarikçiler için yeni ticari fırsatlar da oluşabilecek.

Lenovo’nun veri merkezi başkanı Renee Ure, Blockchain’in şirketlerin çalışma prensiplerini ve gelecek için tedarikçi bağlantılarını yönetme şeklini tamamen değiştirebileceğini söyledi. Ayrıca, TYS aracılığıyla hem tedarikçiye hem de alıcıya karmaşıklık, maliyet ve zaman konusundaki sıkıntılarının çözülebileceğini söyledi.

Halen IBM’in dünya genelinde 18.500 tüccarı var ve tedarikçileri başlangıçta TYS’yi kullanacak. Yaklaşan birkaç ay içinde 4000 Kuzey Amerika tedarikçisi sisteme entegre edilerek prosedür başlatılmış olacak.

TYS’nin mevcut katılımcıları ağı şu anda kullanabiliyor ancak şirket, projeyi, bu yılsonunda piyasaya sürmeyi planlıyor.

cryptonewsz

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin