İstanbul’daki tarihi Kapalıçarşı’da Bitcoin ile alışveriş yapılabiliyor
İstanbul’daki tarihi Kapalıçarşı’da Bitcoin ile alışveriş yapılabiliyor

İstanbul’daki tarihi Kapalıçarşı’da Bitcoin kullanılmaya başlandı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Günümüzde Bitcoin’in popülerliğini artıran olaylar dünyanın dört bir yanında gelmeye devam ediyor. New York’ta faaliyet gösteren soğuk depolama platformu Xapo, BitLicense aldı. Çin’de kripto para çılgınlığı durmadan devam ediyor. İstanbul’daki tarihi Kapalıçarşı’da Bitcoin ise ödeme yöntemi olarak artık kabul edilmeye başlandı.

Xapo’ya sanal bir para birimi lisansı verildi

New York Finansal Hizmetler Departmanı (DFS) soğuk cüzdanlarında 10 milyar dolar değerinde Bitcoin olduğu tahmin edilen Xapo’ya sanal bir para birimi lisansı verdiğini duyurdu. Şirket, kullanıcılarına hem soğuk depolama hem de Bitcoin  tabanlı kredi kartı hizmeti sunuyor. Xapo’nun bünyesinde DFS tarafından lisans verilmiş 8 şirket var.

Düzenleyici, şirketin kara para aklama, dolandırıcılığı önleme, tüketici koruması ve siber güvenlik politikaları dahil olmak üzere Xapo’nun kapsamlı bir incelemesini gerçekleştirdiğini açıkladı. Lisansa göre, Xapo bir dijital cüzdan ve bir kasa hizmeti sunmaya yetkili olacak ve DFS tarafından sürekli denetime tabi olacak.

İstanbul’daki tarihi Kapalıçarşı’da Bitcoin ile alışveriş yapılabiliyor

Çin her geçen gün kripto para karşıtı eylemleri ile dünyadaki kripto para yatırımcılarını şaşırtmaya devam ediyor. Dev Asya ekonomisinden gelen haberlere göre, Çin ICO’lara katılmak adına Çinliler tarafından dünyanın dört bir yanında 2.000’den fazla vakıf kuruldu. Bu vakıfların ana merkezlerinin; Singapur, Cayman Adaları, Malta gibi ülkelerde bulunduğu belirtiliyor. Bu vakıfların bütçesinin ise 10 milyon ile 10 milyar yuan arasında olduğu biliniyor.

Birkaç gün önce Reddit’te paylaşılan bir fotoğrafa göre dünyanın en büyük ve en eski kapalı çarşılarından biri olan İstanbul Kapalıçarşı’da Bitcoin kullanılmaya başlandı. Kapalıçarşı’da yer alan bir perakende döviz bürosu, her gün Kapalıçarşı’yı ziyaret eden birçok alışveriş tutkununu ve turisti çekmek amacıyla böyle bir adım attığını belirtiyor. Türk Lirası son dönemlerde aşağı yönlü bir eğilimle zor zamanlar geçiriyor. Türkiye uluslararası ticaret için bir bağlantı noktası olduğundan, Bitcoin’in benimsenmesi için bu ülke ideal bir yer olabilir.

Bitcoin accepted in 550 year old Istanbul market! from Bitcoin

News.bitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin