İsrail’de kripto paraların geleceği yasal düzenlemelere bağlı
İsrail’de kripto paraların geleceği yasal düzenlemelere bağlı

İsrail’de kripto paraların geleceği

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bugün yayınlanan bir blog yazısında Frank Coutinho adlı İsrailli yazar, İsrail’de kripto paraların geleceği ve bugünkü duruşu hakkında açıklamalarda bulundu.

İsrail’de kripto paraların geleceği yasal düzenlemelere bağlı

Yazıda Coutinho, İsrail’in birçok hükumetten daha fazla kripto paralara karşı olduğuna dikkat çekti. Kripto paralar İsrail’de hiçbir zaman tam olarak yasaklanmadı. Ancak, geçen yıl, devasa fiyat değişkenlikleri nedeniyle, Tel Aviv Borsası Bitcoin ile ilgili şirketlerin borsadan kaldırılacağını şu sözlerle açıkladı:

Kripto paralı şirketlerinin Tel Aviv Menkul Kıymetler Borsası (TASE) endekslerine dahil edilmesini önlemek için yeni kurallar oluşturuldu ve çoğu durumda bu şirketleri TASE’den tamamen uzak tutulacak.

Bitcoin İsrail’de vergiye tabi

Ancak İsrail’de geçen seneden beri çok şey değişti. Bitcoin İsrail’de vergiye tabi bir varlık haline getirildi ve gelecekte ICO’lara karşı dostane bir yaklaşım sağlamak için bir taslak çıkarıldı. Hatta bu taslak için İsviçre ile Blockchain yönetmeliği üzerine bir anlaşma yapıldı. İsrail henüz kripto para birimleri için tutarlı bir politika oluşturmadı. İsrail Vergi Dairesi, vergilendirilebilir bir finansal varlık olarak Bitcoin’i kabul etti.

Ayrıca merkez bankası, kripto para ticareti ile ilgili riskler konusunda uyarıda bulundu. Kripto paralara ve İsrail’deki kullanım durumlarına ne olacağını tahmin etmek için henüz çok erken. Bunu sadece zaman gösterecek. İsrail finans dünyasında önemli bir oyuncu, bu yüzden bu özellik kripto için de geçerli. Piyasa genişledikçe gelecekte ne tür bir alan olacağını görmek ilginç olacak.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin