İsrail siber güvenliği sağlamak için IT firması Taldor ile anlaştı
İsrail siber güvenliği sağlamak için IT firması Taldor ile anlaştı

İsrail siber güvenliği artırmak için Blockchain’i kullanacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İsrail Menkul Kıymetler Kurumu (ISA), haberleşme sisteminin siber güvenliğini artırmak için Blockchain’i kullanmaya başladı.

İsrail siber güvenliği sağlamak için IT firması Taldor ile anlaştı

Hükümet düzenleyicisi teknolojinin, ISA’nın gözetiminde bulunan, varlıklara mesaj ve diğer bilgileri iletmek için kullanılan “Yael” adında bir sisteme gömülü olduğu bildiriyor. ISA, yatırımcıların ISA toplantılarına uzaktan katılmasını sağlayan bir çevrimiçi oylama sistemi ve ISA tarafından düzenlenen tüzel kişiliklerin bütün raporlarını saklayan “Magna” adında bir sistem de BLockchain tabanına dahil edilecek.

Ayrıca, diğer iki sistemde Blockchain’i uygulamaya koyma planlarına sahip. İsrail basınına göre, ISA tarafından kullanılan Blockchain çözümü, IT firması Taldor tarafından geliştirildi. Bu teknoloji, iletişimin gerçekliğini doğrulamak ve post-facto düzenlemeye veya uygunsuz silme işlemlerine karşı kullanılabileceğinden, sahtekarlığa karşı güçlü çözümler sağlayabilir.

Blockchain ile güvenilirliğini sağlamak için başka bir katman eklendi

Blockchain teknolojisine “denetlenen kurumlara aktarılan bilginin güvenilirliğini sağlamak için başka bir katman eklediğini” belirtmekte. Ayrıca, bir Blockchain sistemi, bir mesajın yollandığını iletebilir veya ulaşmadığını bildirebilir. ISA’nın Bilgi Sistemleri Departmanı’nın müdürü Natan Hershkovitz, Blockchain’i entegre etme hareketinin “dünya çapında ve özellikle de finans alanında, yenilikçi ve devrimci teknolojilerin yerleştirilmesi için gittikçe büyüyen bir trend” ile uyumlu olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz ay bildirildiği üzere, İsviçre ve İsrail son zamanlarda Blockchain endüstrisini düzenleme konusundaki deneyimlerini paylaşmaya karar verdiler. İsviçre Dışişleri Bakanlığı Uluslararası Finansal Konular Sekreteri Joerg Gasser, İsrail hükümetinin gözden geçirilmesi için genel tavsiyeleri özetleyen bir rapor hazırlamayı planladığını söyledi. İsrail Maliye Bakanlığı, kısmen de olsa, her iki ülkenin kripto para birimleri ve kara para aklama ile mücadele kuralları (AML) da dahil olmak üzere fintech yönetmeliği ile ilgili notları paylaşmayı kabul ettiklerini belirtti.

Cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin