İsrail Merkez Bankası, DLT hakkında bilgi talep ediyor
İsrail Merkez Bankası, DLT hakkında bilgi talep ediyor

İsrail Merkez Bankası, Digital Shekel’i önermiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İsrail Merkez Bankası, ulusal bir dijital para birimi (Digital Shekel) yaratmak hakkındaki araştırmanın bir raporunu yayınladı.

The Bank of Israel, merkez bankası ve İsrail Maliye Bakanlığı (MOF) iş birliği ile gerçekleştirilen araştırma, ulusal kripto para birimini oluşturma fizibilitesi üzerine bir araştırma raporu yayınladı.

Digital Shekel neden önerilmiyor?

Raporda, Shekel tabanlı bir stablecoin olan Digital Shekel’in, ülkenin çeşitli ihtiyaçlarına göre “uygunsuz” olduğu için tavsiye edilmediği ileri sürüldü.

Merkez bankası başkanı Dr. Karnit Flug liderliğindeki Central Bank Digital Currency (CBDC), raporun derlenmesinden önceki süreçte dijital paranın tüm artılarını ve eksilerini tartıştı.

Bununla birlikte, dijital paranın ödeme sistemi olarak faydası, CBDC’yi yayınlamanın temel hedefi olarak görülmüyor, dolayısıyla ekip, en azından şimdilik dijital para birimi meselesinin gereksiz olduğu konusunda hemfikir.

Rapora göre ekip, İsrail Merkez Bankasının yakın gelecekte dijital para birimi vermesini önermiyor. Dijital para çıkarılmasını tavsiye etme kararı için uygun bir zemin bulunmadan önce alanı incelemeye ve dünyadaki gelişmeleri takip etmeye devam etmek gerekiyor.

Ekip ayrıca, “herhangi bir gelişmiş ülke ekonomisindeki merkez bankasının şu ana kadar genel kullanım için bir CBDC yayınlamadığını” ve ulusal kripto para birimine sahip olan Venezüella örneğinin “gerçekten çok fazla kamusallaştırılmış bir dizi spekülasyona” dayandırıldığını ekledi.

Son olarak rapor, CBDC düzenlemesinin, ülkenin finansal sistemini etkileyebilecek yeni risk ve zorluklar getireceğini de belirtti.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin