İsrail'den kritik kripto para hamlesi! Ülkede vergi yolu açılıyor
İsrail'den kritik kripto para hamlesi! Ülkede vergi yolu açılıyor

İsrail kripto paralara ilişkin düzenlemeleri yakında yürürlüğe koyacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

VentureBeat’in bir raporu, İsrail’in yeni kripto para yasalarının ülkenin kripto pazarını yeniden tanımlamak için nasıl belirlendiğini vurguluyor. Rapora göre, İsrail kripto paralara ilişkin düzenlemeleri yakında yürürlüğe koyacak.

İsrail kripto paraları finansal varlıklar olarak sınıflandırıyor

İsrail’le bağlantıları olan ICO’lar, ülkedeki düzenleyici belirsizliği nedeniyle 2017 yılında 500 milyon doların biraz altında bir artış gösterdi. İsrail’in Vergi Dairesi Ocak ayında kripto para birimlerinin vergilendirmesi konusunda bir genelge yayınladı. Söz konusu genelgede, kripto para birimlerinin “finansal varlıklar” olduğu ve bu nedenle vergilemeye tabi olduğunu belirtiliyor. Bununla birlikte, ülkenin kripto para birimleri gibi “kurumsal olmayan” para birimlerinin düzenlenmesine yönelik çabaları, bu tür varlıklarla çalışan bireylerin ve işletmelerin ruhsatlandırılması ve denetlenmesi için Temmuz 2016’da çıkarılan yasalara kadar uzanıyor. İsrail ayrıca bu varlıkların suç faaliyetlerinden kullanılmasını engellemek istiyor.

Anonim olan kripto para birimleri de düzenlemeye tabi olacak

Yasalar hazırlandı ve kripto paralarla ilgili bölümlerin Ekim 2018’den itibaren yürürlüğe gireceği belirtiliyor. Bu süreç, Bitcoin ve benzeri kripto paraların düzenlenmesini sağlayacak ve benzer düzenlemelerin de önünü açacak.

Mayıs 2018’de bir devlet düzenleyicisi tarafından yayınlanan bir makale, kripto paranın ülkede nasıl düzenlenebileceğini anlatılıyor. Kripto yatırımcılarının sadece kendi verilerini değil, aynı zamanda tüm müşterilerin IP adreslerini ve ticari para transferlerini içeren sanal para cüzdanlarının herkese açık adreslerini de gerektirebilir. Yeni düzenlemeler daha fazla evrak işlenmesini gerektirecek kırmızı bayraklar ortaya çıkaracak. Bu durumda Monero ve Zcash gibi tamamen anonim olan kripto para birimlerine ilişkin tüm işlemlerde düzenlenmiş olacak.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin