Ethereum geliştiricileri, güncelleme konusunda ayrıntı vermiyor
Ethereum geliştiricileri, güncelleme konusunda ayrıntı vermiyor

Analiz: Ethereum (ETH) fiyatı engelleri aşabilecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link
  • Ethereum (ETH) fiyatı, ABD doları karşısında 404 dolar seviyesine yakın bir düşüş yaşadıktan sonra yükselmeyi başardı.
  • ETH/USD paritesinin 4 saatlik grafiğindeki verilere göre 456 dolara yakın direnç noktası ile oluşturulmuş bir düşüş trend çizgisi mevcut.
  • Paritenin yukarı yönde ivme kazanması için 456 dolar ve 480 dolar direnç seviyelerinin üzerine çıkması gerekiyor.

Ethereum fiyatı ABD doları ve Bitcoin’e karşı büyük bir dirençle karşı karşıya. ETH/USD paritesi 480 dolar seviyesinin üstüne çıkabilmek için 456 dolar direncini kırmalı.

Ethereum (ETH) fiyatı 480 doların üzerine çıkabilirse artacak

Geçtiğimiz hafta, ABD doları karşısında ETH fiyatında 450 doların üzerinde bir düşüş yaşandı. ETH/USD paritesi 400 dolar seviyesine doğru düştü. Fiyat yukarı yönlü bir düzeltmeye başlamadan önce 404,46 dolar seviyesinde bir düşüş yaşadı. Ethereum 430 doların üzerinde bir sıçrama yaptı ve son düşüşün ardından %23,6’lık Fibonacci düzelme seviyesini 549 dolar ile 404 dolar aralığına getirdi.

Bununla birlikte Ethereum fiyatı 456 ile 460 dolar civarındaki bir bölgede büyük bir direnç ile karşı karşıya kaldı. ETH/USD paritesinin 4 saatlik grafiğinde 456 dolara yakın direnç noktası ile oluşturulmuş bir düşüş trend çizgisi mevcut. Aynı düşüş trend çizgisi önceki destek alanının yakınında 460 dolar olarak konumlanıyor. Ayrıca en son 549 dolardan 404 dolara kadar olan düşüşün %38,2’lik Fibonacci düzelme seviyesi de 460 dolara oldukça yakın. Bu nedenle daha fazla kazanç sağlamak için trend çizgisinin üzerinde bir kırılmaya ve 456 dolarlık bir direnç noktasına ihtiyaç duyuluyor. Bir sonraki engel ise 4 saatlik grafikteki 100 basit hareketli ortalamaya ve 480 dolara çok yakın. Eğer fiyat 480 doların üzerine çıkabilirse büyük olasılıkla artacak.

Ethereum (ETH) fiyat grafiği
Ethereum (ETH) fiyat grafiği

Yukarıdaki grafikte, Ethereum fiyatının 456 ile 460 dolarlık bir alanı geçmesinin çok zor olabileceği görülüyor. Ethereum fiyatı daha yükseklere çıkmayı başaramaz ise 440 dolar veya 430 dolar seviyelerine kadar düşebilir. Fiyat düşüş trendine girildiği zaman 410 dolar seviyesine kadar inebilir.

Teknik göstergelerle Ethereum (ETH) fiyat analizi

4 saatlik MACD: MACD, boğa bölgesine geri döndü.

4 saatlik RSI (Göreceli Güç Endeksi): RSI şu anda 50 seviyenin oldukça üzerinde.

Büyük Destek Seviyesi: 430 ABD doları

Büyük Direniş Seviyesi: 456 ABD doları

Newsbtc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin