featured

İsrail, kendi kripto parasını yayınlayabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İsrail’de Maliye Bakanlığı’na yakın kaynaklar, devlet tarafından yayınlanacak bir kripto para biriminin problemlere karşı bir çözüm olacağını söylüyorlar..

Kripto endüstrisi kesinlikle büyüyerek devam ediyor. Daha fazla insan nakitsiz toplum geleceğinin doğru yol olduğunu anlamış durumda. Bazı hükümetler kripto paraya karşı olsa bile, diğerleri kendi yöntemleriyle yararlanmak için uğraşıyor.

İsrail, ülke nakit akışını da sınırlamayı planlıyor. Fiziksel anlamda baş etmek kara para aklamanın ve vergi kaçırmanın yolunu açabilir. Yeni olası bir mevzuat, işçilerin ücretlerini nakit ödemeyi yasaklayan bir yasanın ayrıntılarını verebilir durumda. Ülkenin yasama komisyonu olan Knesset, iki yıl önce benzer yasaları geçmeye çalıştı ancak başarısız oldu.

Dijital Shekel Yolda

Bununla birlikte, ülke, fiziksel Shekel(para birimi) ile bire bir oranda olan dijital Shekel’i hemen başlatma baslatmayı düşünüyor. Kripto para ve ilgisi, ülkenin Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun da farkında olduğu, yüksek bir seviye. Daha önce Netanyahu şöyle dedi:

“Bankaların kaderi sonunda kaybolmak mı? Evet. Cevap Evet. Yarın olmalı mı, Bitcoin aracılığıyla yapmamız gerekiyor mu? Bu bir soru işaretidir.”

Bu arada hükümet, ‘Ekonomik Düzenlemeler Tasarısı’nı teklif etti ve bu tasarı, İsrail Bankası’na dijital Shekel’i yaratmayı düşünmek üzere ayrı bir panel hazırladı.

Ülkede oluşturulan bir blockchain tabanlı cüzdan uygulaması olan Colu, kendi dijital para birimi oluşturma ve kabul etme konusunda İsrail hükümeti ile görüşmelerde bulundu. Platformun Başkan Vekili Mark Smargon, şunları söylemişti:

“İsrailli düzenleyiciler bir süre dijital para birimlerini araştırıyorlardı, biz de bu konuşmanın bir parçasıydık. Bu girişim gerçek olursa, dijital para birimlerinin paranın geleceği olduğuna inandığımız için Colu, işbirliği yapmaktan mutluluk duyacaktır.”

İsrail kendi dijital para birimini geliştirme arayışı içinde yalnız değil. Rusya, daha önce KriptoRuble‘yi başlatacaklarını açıkladı, Dubai ise emCash‘i başlattı.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin