ICO

İsrail hükümeti ICO konusunda vergilendirme yapacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İsrail hükümeti, ICO (Initial Coin Offering)’ların işleyişine yönelik vergilendirme yapabilme amacıyla bir taslak metni yayınladı.Çarşamba günü İsrail Vergi Dairesi tarafından yayınlanan taslak metinlerine göre, ICO’lar satış işlemleri ve hizmet işlemleri olmak üzere ikiye ayrılarak katma değer vergisi (KDV) üzerinden vergilendirilecek. Taslakta ayrıca, yabancı yurttaşlara sunulan malların veya hizmetlerin mevcut yasa uyarınca “sıfır vergi faturası” ile düzenleneceği de belirtildi.

Taslakta ayrıca girişimci şirketlerin Token satışlarından elde edilen gelirin vergilendirmeye tabi tutulacağı açık bir şekilde anlaşılıyor. Fakat daha önceden Taxes sitesinde yer alan bir açıklamaya göre kripto paralar üzerinden elde edilen gelirlere direkt olarak vergilendirme yapılacağı söylenmişti. Taslakta, Blockchain kullanan şirketlerin sunduğu mallara ve hizmetlere göre elde edilecek kar modelleri de detaylı bir biçimde anlatılıyor. Tasarıya göre 15 milyon İsrail Yeni Şekeli (INS)’nin üzerinde gelir elde eden satışlarda kayıt zorunluluğu da bulunuyor. Borç vergisi miktarı, vergilendirme dönemlerine göre de farklılık gösterebiliyor.

ICO konusunda sınıflandırmalar yapılacak

Taslağa göre daha önce ICO üzerinden satın alınan Token’ların satışından elde edilen gelirler de vergilendirilecek. Öte yandan Token’ları ve diğer kripto para birimlerini satan işletmeler de “Sınıflandırılmış” ve “Kayıt altına alınmış” finansal kurumlar olarak ayrılacaklar. Genelgede değişiklik yapılabileceğini vurgulayan İsrail Vergi Dairesi, açıklanan hükümleri kamuoyuna duyuruyor.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin