emlak vergisi

Toronto Meclis Üyesi Kelly emlak vergisi için Bitcoin’i önerdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin kullanımının dünyada artış göstermesiyle birlikte şimdi de emlak vergisi ödemeleri için kripto para birimlerinin kullanılması önerildi. Toronto Belediyesi Meclis Üyesi Norm Kelly, diğer ödemelerin dışında emlak vergisi ödemeleri için de Bitcoin kullanımı fikrini ortaya attı. Kelly, attığı bir tweetle şehrin kripto para birimleri üzerinde çalışmasını istediğini belirtti.

Mülk vergilerinizi ödemek için Bitcoin kullanmak ister misiniz? Bu, eğer meclis onay verirse gerçekleşecek. Kelly’nin önerisi, olumlu oylar alsa da durumun resmileşmesi için daha fazla çalışma yapılması gerekiyor. Meclis Üyesi Kelly, Toronto sakinlerinin, Bitcoin gibi kripto para birimleri ile, otopark bileti, emlak vergisi, arazi transfer vergileri gibi faturaları ödemelerini yapıp yapamayacaklarını merak ediyor. Kelly bu fikri konseyin 31 Ocak 2018 tarihinde yapacağı toplantıyla duyuracak ve resmiyet için harekete geçecek. Kelly kent yetkililerinden, kripto para birimlerinin  çeşitli vergi şekillerini ödemek için uygun bir yol olup olmadığını incelemelerini isteyecek.

Kelly konuyla alakalı şu açıklamaları yaptı:

Dünya genelinde yüz binlerce şirket şu anda bir ödeme şekli olarak kripto para birimlerini kabul ediyor. Neden hükümetler de bundan istifade etmesin?

CBC Toronto ile yaptığı bir röportajda Kelly, fikrin kabul edilmesi halinde bir raporun bu yılın konsey bütçe komitesine geleceğini ya da gelecek dönemde incelemeye alınacağını söyledi.

Kelly, kripto para birimlerine ilişkin “Bitcoin’in ne olduğunu anlayan var mı?” şeklinde bir tweet atmıştı. Kelly daha sonra kripto para birimlerinin güvenli ve etkili olduğunu belirtti. İşlemler yalnızca para biriminin kontrolünü korumak için değil, aynı zamanda güvenli bir kayıt tutmak için şifrelendiğini de sözlerine ekledi.

Bitcoin ile emlak vergisi fikrine nasıl bir tepki gelecek bilinmiyor

Kelly son olarak şu ifadeleri kullandı:

Ben bir sanat adamıyım. Bu yüzden daha profesyonel bir gözle bakmak istiyorum. Ve dalganın gerisinde olacağıma önünde olmak isterim. Toronto kenti dünyanın önde gelen şehirlerinden biri olarak ortaya çıktı ve yenilikçilik ve yaratıcılık merkezi olmaktan gurur duyuyor. Bu durumda bence bu markaya katkıda bulunuyor. Ne olursa olsun, insanlar, geleceği araştırmaktan korkmadığımızın farkındalar.

Kelly bu fikrin belediyede ne gibi tepkilere neden olacağını bilmediğini ifade ederken, fikri ileriye taşımak istediğini de belirtti.

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin