İspanya Merkez Bankası kripto para raporu yayımladı.
İspanya Merkez Bankası kripto para raporu yayımladı.

İspanya Merkez Bankası kripto paralar hakkında kapsamlı bir rapor yayımladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İspanya Merkez Bankası kripto para birimlerinin, bankanın mevcut finansal altyapısını nasıl geliştirebileceğine dair ayrıntılı bir rapor yayımladı.

“Kripto paralar mevcut sistemi olumlu etkileyebilir.”

Bankanın Ekonomi Direktörü Galo Nuño raporda, kripto para kullanımının ekonomi üzerinde olumlu bir etkisi olabileceğini ifade etti. Rapor özellikle, yalnızca devlete ait bir kripto para biriminin ülkenin para politikasına fayda sağlayabileceğini vurguluyor.

Nuño’nun, bir dizi merkez bankasının halihazırda bu tür araçları tanımasının potansiyel sonuçlarını araştırmakla görevli olduğunu belirtmekte fayda var. Bu nedenle rapor, esasen kripto para birimlerinin, İspanya’nın ekonomisi üzerindeki daha geniş etkilerini incelemiyor.

“Kripto paralarla daha etkin bir izleme potansiyeli mümkün.”

Raporda kripto para birimlerinin, ülkenin para arzını halihazırda tesis edilmiş yöntemlerden daha etkin bir şekilde izleme potansiyeline sahip olduğu görülüyor. Belgeyi yazan Nuño, İspanya Merkez Bankası’nın ülkede fiat paranın tamamını izleyemediğini ve dijital para birimlerine sahip olmanın bunu çözmede büyük kolaylık sağlayabileceği ifade ediyor.

Nuño ayrıca, Blockchain teknolojisinin daha fazla kağıt para basma ihtiyacını ortadan kaldıracağını ve faiz oranlarını yönetmekte nasıl etkin bir araç olarak kullanabileceğini kaleme aldı.

İspanya Merkez Bankası kripto para raporunda Blockchain’i övüyor

Blockchain’e karşı son derece pozitif bir bakış açısına sahip olan Nuño, nihayetinde ülkenin herhangi bir Blockchain tabanlı sistemi uygulamaya koymadan önce daha fazla araştırmaya ihtiyaç duyduğu sonucuna varıyor.

Kripto para birimleri hala geleneksel bankalara yabancı bir kavram ve pek çokları gibi bankaların da onları tam olarak anlamak için daha fazla zamana olduğu aşikar.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

İspanya menkul kıymet düzenleyicileri Blockchain pilot uygulaması deniyor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin