Bitcoin yeni bir rekor kırdı!
Bitcoin yeni bir rekor kırdı!

Bitcoin hash rate rekor tazeledi: Yeni yükseliş hareketi yakın olabilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Pazar günü Bitcoin hash rate, tüm zamanlar rekorunu tazeleyerek saniyede 52 kentilyon (52.000.000.000.000.000.000) hash gibi akılalmaz bir noktaya geldi.

Hash rate nedir?

Hash rate, bir kripto madenciliği bilgisayarının bir hesaplama işlemini tamamlama hızına verilen isimdir. Madencilerin coinler için kapasitesini etkiler ve aynı zamanda elektrik maliyetlerini ve kârlılığı da doğrudan değiştirir.

Bitcoin ağı, mantıksal olarak çözülemeyen zor bir matematiksel bulmacayı çözmek için saniyede milyonlarca tahmin yapan madencilik donanımından oluşur. Hesaplamayı çözmek için yapılan her denemeye “hash” denir ve bu oran saniye üzerinden hesaplanır.

Hash rate ne kadar hızlı olursa bilgisayar ağın bilmecesini çözmek için gerekli hesaplamaları daha hızlı yapabilir ve hangi işlem bloğunun Blockchain’e eklenecek olduğunu belirler.

Bitcoin hash rate yükseliyor.
Bitcoin hash rate yükseliyor.

Bitcoin hash rate artışı ne anlama geliyor?

BTC için hash rate son üç ayda kabaca %60 arttı ve son iki haftadaki %15’lik artışın ardından tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

CoinShares Araştırma analistleri Christopher Bendiksen ve Samuel Gibbons konuyla ilgili şöyle bir açıklama yaptı:

Toplam bulgularımız, Bitcoin madencilik sektörünün nispeten sağlıklı ve kârlı olduğunu ve hızlı bir şekilde büyümeye devam ettiğini göstermektedir. Hash rate yıllık bazda üçe katlanırken, donanımın verimliliği hızla artıyor ve maliyetler düşüyor.

Bitcoin’in son fiyat hareketinin 7 bin doların altında seyretmesine rağmen artan kâr oranı, Bitcoin ağını güçlendiren madenci topluluğunun desteğinin bir işlevi olarak görülüyor.

https://twitter.com/PowPartners/status/1025286886099771392?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1025286886099771392&ref_url=https%3A%2F%2Fdailyhodl.com%2F2018%2F08%2F07%2Fsurging-bitcoin-hash-rate-marks-positive-sentiment-signals-miners-strengthens-network%2F

Hash rate’teki artış aynı zamanda yeni ve daha verimli mining rig’lerin (madencilik makineleri) ağa katılarak olumlu bir eğilime işaret ettiğini gösteriyor.

dailyhodl

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Bitcoin hashrate rekor kırdı! Boğa piyasası kapıda olabilir

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin