Blockchain pilot uygulaması
İspanya menkul kıymet düzenleyicileri Blockchain pilot uygulaması deniyor

İspanya menkul kıymet düzenleyicileri Blockchain pilot uygulaması deniyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İspanya menkul kıymetler düzenleyicisi görevini yürüten İspanyol Ulusal Menkul Kıymetler Piyasası Komisyonu (CNMV), BME ve çeşitli bankacılık ve finans kurumları Banco Santander, BBVA, BNP Paribas, CaixaBank, Commerzbank ve Société Générale, Fast Track Listing (FTL) projesi için Blockchain pilot uygulaması testinin tamamlandığını açıkladı. .

CNMV’nin açıklaması şu şekildeydi:

Amaç, süreçleri basitleştirmek ve kayıtların düzenlenmesi için gereken süreyi azaltmaktı. Blockchain teknolojisinin kullanımının, zaman ve kaynak bakımından verimliliği artırabileceği, ayrıca süreçlerin güvenliğini ve izlenebilirliğini de artırabildiği kanıtlanmıştır.

Blockchain pilot uygulaması işlem sürelerinde yüzde 70 oranında zaman tasarrufu sağladı

Blockchain pilot uygulaması, varantların tescili ve ihracından oluşan konsept kanıtı testini başarıyla tamamladı. Normalde bir haftadan fazla süren bir işlemin, Blockchain teknolojisini entegre ederek 48 saat içinde tamamlandığı görüldü. Proje, tüm sistemlerin bağlantısı, gereksinimlerin otomatik olarak onaylanması ve şeffaflık nedeniyle yüzde 70’in üzerinde bir zaman tasarruf sağladı.

Değerli sonuçlar göz önüne alındığında CNMV, bu teknolojinin diğer olası kullanım durumlarını da hayata geçirme niyetini açıkladı. Bu projenin daha da geliştirilmesiyle devam etti. BME ve diğer tüm yerli ve uluslararası varant ihraççıları da bu işbirlikçi projenin gelecekteki gelişimine destek sözü verdiler.

Blockchain pilot uygulaması hükümetin ilk denemesi değil

Bu pilot çalışma ise hükümet kurumlarının blok zincirle ilk denemesi değil. Bu haftanın başlarında, Avrupa Komisyonu ve Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ofisi (EUIPO), Avrupa Birliği mallarında sahteciliği önlemek için çözümler bulmak amacıyla bir Blockchain yazılım yarışması düzenledi. Yarışma, korsanlık ve sahtecilikle mücadele etmek için müşteriler ve kolluk kuvvetleri yetkilileri için önerilen birkaç çözümü kapsıyordu.

Diğer ülkelerde Blockchain tabanlı çalışmalar yapıyor

Avrupa Komisyonu ayrıca bu yılın başlarında bir AB Blockchain Gözlemevi kurdu. Kore devletine ait olan darphane KOMSCO, LG ile ortak olarak, topluluk tokenleri oluşturma, kamu ve belge sertifikasyonu için dijital kimlik doğrulama için teknolojinin kullanım durumlarını denedi.

Ayrıca İngiltere Ulusal Arşivleri (TNA), resmi kayıt tutma teknolojisini test etme planlarını açıkladı. Hindistan’ın düşünce kuruluşu ise hem devlet kurumlarını hem de özel kurumları platformda uygulama geliştirebilmeleri için ülke çapında kurulan Blockchain altyapısı olan IndiaChain’i duyurdu.

Hollanda Merkez Bankası, ödemeleri ele alma konusunda teknolojinin “ümit verici ama verimsiz” olduğunu iddia etti. Güney Afrika Merkez Bankası, blok zincir bazlı bankalar arası izin ve mutabakat sistemi konusundaki duruşmasında olumlu sonuçlar açıkladı. İngiltere Hükümeti, yasadışı faaliyetleri engellemeye yönelik düzenlemelerin yanı sıra dijital para araştırmaları için 10 milyon sterlinlik bir araştırma fonu duyurdu.

ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin