bitcoin yükselişi
Bitcoin rallisindeki en büyük engel 6750 dolar

Analist görüşü: “Bitcoin rallisindeki en büyük engel 6750 dolar”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Teknik çalışmalardan elde edilen sonuçlara göre, Bitcoin yükselişi için ve kısa vadeli boğa piyasasının devamının sağlanabilmesi için önünde önemli bir teknik direnç bulunuyor.

Önde gelen kripto para, Çarşamba günü 22 Temmuz’dan bu yana Bitfinex’de en yüksek seviye olan 6.785 dolara yükseldi ve Pazartesi günkü yükselişin işaret gibi 7,000 dolarlık psikolojik engeli test etme eğilimine girdi. Ancak, alıcılar, Fibonacci seviyesini sert bir direnç olarak kurarak günlük kapanışta 6.754 doları (9,990 dolardan 5.755 dolara belirlenen Fibonacci düzeltmelerinin yüzde 23,6’sı ) geçmek için yeterli ivmeyi toplayamadı.

Dahası, teknik tablolara ayrıntılı şekilde bakarsak, 6.754 dolarlık alanın hareketli ortalama hatları ve Bollinger Bandı ile bir direncini görülüyor. Bu oluşan hatlar, BTC’nin yükselişindeki en büyük engel gibi duruyor. Bu nedenle, kısa vadede bu dirençler üzerinde kararlı bir kırılma gerçekleşmeli, aksi takdirde fiyatta bir geri çekme olabilir. Yazımız yayına hazırlanırken ise BTC, Bitfinex’te 6.632 dolardan el değiştiriyor.

4 saatlik Bitcoin grafiğinin detayları

Üst Bollinger Band (20 mum hareketli ortalamada +2,2 standart sapma) 6.570 dolar, 200 mum hareketli ortalama (MA) 6.717 dolar ve yüzde 23,6 Fibonacci düzeltme seviyesi 6.754 dolar olarak yer alıyor.

Bollinger Bantları, boğalar lehine yukarı doğru bir eğimli gösteriyor. BTC, 50 mum MA ve 100 mum MA’nın üzerinde işlem görüyor ve her iki hareketli ortalama da yukarı yönlü seyrediyor.

Bitcoin fiyatı, yükselen kanal benzeri bir yapı oluşturdu.  Açıkça görülüyor ki, olasılıklar 6.717 dolar – 6.770 dolarlık direnç alanının üzerinde kararlı bir harekete odaklanmış durumda. Günlük grafik de yükseliş düzeninde ve 7 bin dolarlık bir ralliyi destekliyor.

Ancak, BTC’nin akşam saatlerine kadar harekete geçmemesi halinde, odağın 4 saatlik grafikte görülen düşüş fiyatına bağlı güç endeksi (RSI) sapmasına neden olması muhtemeldir. Bu durumda, yükselen kanal BTC fiyatlarında daha derin bir geri çekilmeyi tetikleyerek aşağı yönlü bir şekilde kırılabilir.

Bitcoin yükselişi için gün kapanışına kadar hamle yapmalı

6.770 doların üzerindeki agresif bir hamle, 4 saatlik ve günlük grafikte yükseliş eğilimini arttıran bir hamle olarak görülebilir. Ve olası bir yükseliş fiyatı 7000 dolara çıkarır.

BTC önümüzdeki birkaç saat içinde 6.717-6.770 dolarlık direnç bölgesini kesemezse, odak RSI sapmasına (4 saatlik grafikte görülüyor) geçecektir. Bu durumda fiyatlar 6.330 dolara düşebilir. (4 saatlik grafikte 50 mum MA). 6.275 dolar (Pazartesi gününün en düşük seviyesi) seviyesinin altında bir artış, yükseliş görünümünü iptal edebilir.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin