İspanya koronavirüse rağmen kripto para sahiplerine vergi mektubu gönderiyor
İspanya koronavirüse rağmen kripto para sahiplerine vergi mektubu gönderiyor

İspanya koronavirüse rağmen kripto para sahiplerine vergi mektubu gönderiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İspanya vergi dairesi AEAT, koronavirüs pandemisine rağmen bu yıl kripto trader’larına daha fazla mektup göndermeye hazırlanıyor.

Bu hafta başında Europa Press tarafından hazırlanan bir habere göre AEAT, 66.000 kripto para sahibine vergi yükümlülüklerini hatırlatmaları için bildirimler gönderecek.

İspanya geçen yıla göre üç buçuk kat daha fazla kişiye mektup gönderecek

Geçen sene ülkenin vergi dairesi kripto para sahiplerine yaklaşık 14 bin 700 bildirim göndermişti. Açıklanan son sayı ise bir öncekinin neredeyse üç buçuk katı. AEAT’nin ayrıca kira geliri ve yabancı gelir elde edenleri de hedeflediği biliniyor.

İspanya kripto para birimleri, kazanç vergisine tabi tutuluyor. İspanya vergi danışmanı GM’ye göre vergi oranı %19 ila %23 arasında değişiyor.

İspanya vergi makamları kripto para piyasasında 2015’ten bu yana aktif. Bu makamların son zamanlarda, trader’lar hakkında daha fazla bilgi almak için kripto borsaları da dahil 60’ın üzerinde firma ile temasa geçtikleri bildiriliyor.

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin