İspanya Merkez Bankası kripto para raporu yayımladı.
İspanya Merkez Bankası kripto para raporu yayımladı.

İspanya Blockchain konusunda dev bir atılıma hazırlanıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Partido Popular (PP) adıyla bilinen İspanyol iktidar partisi, kamu yönetiminde Blockchain teknolojisini kullanılması konusunda bir öneri sundu. Bu önerideki temel amaç, politik ve kamusal alanda şeffaflığı geliştirmek ve süreçleri daha verimli hale getirmek. Eğer öneri kabul edilirse İspanya Blockchain teknolojisini benimseme sürecinde dev bir adım atabilir.

İspanya Blockchain teknolojisini kucaklıyor

İspanya, 133 milletvekili tarafından sunulan  tasarı onaylanırsa, Blockchain teknolojisini tüm kamu idaresinde kullanmaya hazır olacak. Bu bilgiler ilk olarak 30 Haziran’da yerel bir haber kaynağı tarafından yayınlandı.

Tasarı 22 Haziran’da İspanya Kongresi’ne sunuldu ancak  milletvekilleri tarafından henüz değerlendirilmedi. Bu tasarı kongrede ele alınmadan önce ilk olarak Ekonomik ve Kurumsal Komisyon tarafından değerlendirilecek.

Daha önce de bazı atılımlar gerçekleşmişti

İspanya’nın Blockchain konusunu veya kripto para birimlerini ilk tartışması bu değil. Geçmişte, aynı siyasi parti Blockchain ve kripto para birimleri ile ilgili şirketleri cezbetmek istemişti.

Eski Başbakan Mariano Rajoy, şirketlerin operasyonlarını ülkede yerine getirmeleri için olası vergi indirimleri hazırlıyor.  Mart ayının sonlarında Ciudadanos partisi, sanal para birimleriyle çalışan şirketlere ve işletmelere açık kurallar koymayı teklif etti.

Üstelik, PSOE partisi, teknolojinin nasıl çalıştığını daha iyi anlamak adına farklı ülkelerdeki Blockchain düzenlemelerini incelemek için harekete geçti.

CNMV de Blockchain’i önemsiyor

İspanya’daki bir diğer önemli kurum olan Ulusal Menkul Kıymetler Piyasası Komisyonu (CNMV), ulusal, bölgesel ve uluslararası düzeylerde birkaç düzenleme yaptı.

Dünyanın her yerinde genişleyen kripto para kullanımı konusunda Avrupa’da da sözü edilmek çok önemli. Yatırımcılar kripto para birimleriyle nasıl hareket edecekleri rkonusunda net bir manzaraya sahip olmalı ve hükümet dijital varlıkları ekonomide nasıl ele alacağına dair kurallara sahip olmalı.

usethebitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

İspanya kripto paraları ve Blockchain’i düzenliyor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin