Al Hilal, İslami tahvil piyasasını dönüştürmeyi amaçlıyor
Al Hilal, İslami tahvil piyasasını dönüştürmeyi amaçlıyor

İslam alimleri artık kripto para ve Blockchain teknolojisi onaylıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İsviçreli bir fintech firması, bölgedeki iş genişlemesi ile birlikte Ortadoğu’da başlatmayı planladığı kendi kripto para birimi için İslam alimlerinin onayını aldı. İslam alimleri artık sektöre olumlu yaklaşıyor.

İslam alimleri, X8 AG’nin çıkaracağı kripto parayı onayladı

Reuters’e göre X8 AG, Orta Doğu’daki hızla büyüyen kripto ve Blockchain endüstrilerine girmek için Şeriat uyumlu finans ile genişleyen birkaç şirket arasında yer alıyor. Sonuç olarak, İslam alimlerinin kripto para birimleri ve Blockchain girişimlerini dini kurallar açısından değerlendirmeleri isteniyor. Kripto Vadisi olan Zug’da yer alan X8, kendisini benzersiz bir istikrarlı tokenler sınıfının öncüsü olarak tanıtıyor. X8 AG’nin web sitesinde konuya yönelik şu ifadeler yer alıyor:

“Dağıtılan ve geleneksel ekonomi için devrim niteliğinde yeni bir değer deposu nihai para birimiyle size getirildi. X8 projesi, X8C’nin %0’lık ücret ile ihraç ve değişim sürecinin bir anahtarı olarak görev yapan 8 adet (nakit) para birimi + altın ve X8X Utility Token ile tamamen desteklenen iki Ethereum tabanlı token: X8 kripto parası geliştirdi.

Ticaret hukuku, İslam hukuku kapsamında izin verilen hakların devridir

X8 projesinin kurucu ortağı Francesca Greco, gazetecilere verdiği demeçte, konuya yönelik şunları söylüyor:

Körfez bölgesi finansal teknoloji şirketleri için gerçekten iyi bir yer, çünkü hepsi fintech için merkez olmak istiyor.

Francesca Greco bu ayın sonunda bölgede yeni bir ofisin açılacağını da sözlerine ekliyor. Bölgedeki düzenleyiciler Blockchain yatırımını memnuniyetle karşıladılar, ancak hala kripto paraların oynaklığıyla ilgili endişeler taşıyorlar. X8 ayrıca şeriat uyumlu bir kripto para borsası başlatmayı planlıyor ve bu konuda Abu Dhabi, Dubai ve Bahreyn’deki borsalarla görüşmelere başladı.

Bahreyn’in merkez bankası Shariyah Review Bureau (SRB) tarafından lisanslanan bir İslami danışmanlık firması, bir kripto para birimi daha önce piyasaya sürdü. Birçok akademisyen ticaret hukukunu İslam hukuku kapsamında izin verilen hakların devrine benzetiyor.

Ethereumworldnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin