Calvin Ayre: “Bitcoin SV, Bitcoin SV ile yaşayacak.”
Calvin Ayre: “Bitcoin SV, Bitcoin SV ile yaşayacak.”

Fork savaşları: Craig Wright, Bitcoin Cash ağının yüzde 51’ini ele geçirdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kendini Satoshi Nakamoto olarak ilan eden Craig Wright, Bitcoin Cash ağındaki madencilerin %51’inden fazlasının öncüsü olduğu protokol olan Bitcoin Cash SV’yi desteklediğini açıkladı.

Craig Wright, fork savaşında önde gidiyor

Geçtiğimiz günlerde Tone Vays ile bir röportaj gerçekleştiren Wright, bazı madencilerin Bitcoin Cash SV’yi destekleyeceğini, ancak henüz bunu açıklamadıklarını söyledi. Ayrıca zaten Wright’ın destekçileri, %51’lik hash rate eşiğini geçmiş durumda. Coin.Dance’dan elde edilen veriler, SV’yi destekleyen havuzlar; CoinGeek, Mempool, BMG ve SVP olduğu için bunun gerçekten de gerçekleştiğini gösteriyor. Ayrıca bu madencilik havuzları, Bitcoin Cash ağının %63,2’sini oluşturuyor.

Özellikle bir ağda hash rate’ın çoğunluğuna sahip olmak BCH Blockchain’inin bölünmesi durumunda -madencilerin kendi güçlerini sadece onun üzerindeki boş bloklara yerleştirmek suretiyle- madencilerin rakip Blockchain’i öldürülebileceği anlamını taşıyor. Bu durum yaşanırsa BCH işe yaramaz hale gelebilir. Bazılarına göre saldırı sadece bir blöf olabilirken, diğer taraf cevap vermeye çalışıyor.

Bitcoin Cash (BCH) topluluğu hard fork konusunda fikir birliğine sahip değil

Dünyanın en büyük kripto para birimi madencilik donanım üreticisi olan Bitmain’ın Çin’deki yerel madencilerle görüşerek hash rate savaşını kazanabilmek için 90.000 Antminer S9 madencilik cihazını hard forkun önüne yerleştirmeyi düşündüğü belirtiliyor. Basın zamanında, BCHABC uygulaması yaklaşık %15’lik bir düşüşle 406 USDC’ye düşüyor.

Bitcoin Cash (BCH) Blockchain’inde 15 Kasım’da gerçekleşecek olan hard fork grafiği topluluğun fikir birliğine sahip değil. İki taraf, BCHABC ve BCHS, gelecek için farklı vizyonlara sahip ve bu vizyonlar birbirleriyle uyumlu değil.

Cryptoglobe

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin