IRS vergi mükelleflerini uyardı.
IRS vergi mükelleflerini uyardı.

IRS vergi mükelleflerini uyardı: “Kripto gelirlerinizi mutlaka belirtin.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

IRS vergi mükelleflerine yeni bir bildiri gönderdi. Amerika Birleşik Devletleri Milli Gelirler İdaresi, ülkede yaşayan vergi mükelleflerini, kripto para gelirlerini vergi formunda belirtmeleri üzerine bir hatırlatmada bulundu.

“Diğer mülkler gibi kripto paralar da vergilendirilebilir.”

Cuma günü yayımlanan bildiride IRS, diğer mülkler gibi kripto para birimlerinin de vergilendirmeye tabi olduğunu, 2014’te yayımlanan başka bir bildiride bunun nasıl mümkün olacağının açıklandığını ifade etti.

IRS aynı zamanda, para birimi bir sermaye varlığı olarak kullanıldığında kripto paralara ilişkin kâr ve zararların da sermaye kazancı olarak değerlendirileceğinin altını çizdi. Benzer şekilde, kripto piyasasında çalışanlara ödenen ücretler vergilendirilirken bağımsız yüklenicilere ve hizmet sağlayıcılara yapılan kripto ödemeleri de Form 1099 aracılığıyla raporlanıyor.

IRS vergi konusunda kripto paraları diğer mülklerden ayırmıyor

 

 

Cuma günkü açıklamasında IRS, aynı bağlamda kripto para birimleriyle yapılan ödemelerin ajansa bildirilmesi gerektiğini belirtti.

“Kripto para kullanılarak yapılan bir ödeme, mülkte yapılan diğer ödemelerle aynı ölçüde bilgi raporlamasına tabidir.” cümlesinin yer aldığı raporda ayrıca şu ifadeler bulunuyor:

Kripto para işlemlerinin gelir vergisi sonuçlarını doğru bir şekilde rapor etmeyen vergi mükellefleri bu işlemler için denetlenebilir ve uygun olduğunda ceza ve faizlerden sorumlu olabilir.

Kripto gelirini göstermeyen veya yanlış gösterene ağır cezalar geliyor

Uyarıya göre bu cezalar, daha aşırı durumlarda cezai kovuşturmayı içerebilir. Vergi kaçakçılığı olası bir cezai suçlama olarak listelenir ve suçlu bulunursa, bir kullanıcı beş yıla kadar hapis ve 250.000 dolar para cezasına çarptırılabilir.

Benzer şekilde yanlış vergi beyannamesi veren herhangi bir kullanıcı için belirlenen ceza üç yıla kadar hapis ve 250 bin dolar para cezası.

Vergi dairesi ayrıca bazı vergi mükelleflerinin vergilendirilebilir geliri IRS’den gizlemeye eğilimli olabileceğini de sözlerine ekledi.

coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin