Rus hükümeti Petro'nun desteklendiği yönündeki haberleri yalanladı.
Rus hükümeti Petro'nun desteklendiği yönündeki haberleri yalanladı.

Rus hükümeti Petro’nun desteklendiği yönündeki haberleri yalanladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Üç gün önce ortaya çıkan, Rusya’nın Venezuela kripto parası Petro’yu desteklediği yönündeki haberlere bugün yalanlama geldi. Rus hükümeti Petro’yu desteklediği yönündeki haberlerin asılsız olduğunu açıkladı.

Rus hükümeti ve Putin’in destek verdiği söylenmişti

Rusya Dışişleri Bakanlığı Bilgi ve Basın Dairesi Müdür Yardımcısı Artyom Kozhin Cuma günü yaptığı açıklamada, Rus yetkilileri ve işadamlarının Petro’yu desteklediği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığının altını çizdi.

Raporun bariz bir yalan olduğunu söyleyen Kozhin, şu sözleri kullandı:

Rus finans otoriteleri, bu projeye herhangi bir şekilde katılmamışlardır. 21 Şubat 2018’de Moskova’da düzenlenen bir toplantıda Venezuela’nın Ekonomi ve Finans Bakanı Sayın Simon Zerpa, Rus ortaklarını yalnızca bu proje hakkında bilgilendirmek amacıyla, Rus Maliyeya Bakanı’na Petro ilgili bir kitapçık teslim etti.

Donald Trump’ın Petro yasağı etkili oldu

İddiaya göre, Rus işadamları ile Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro arasındaki bağlantılarda, Rus Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ABD öncülüğündeki yaptırımlardan kaçınmasına yardımcı olmak için Petro’yu desteklediği ileri sürülmüştü.

Haber, ABD Başkanı Donald Trump’ın daha önce bildirildiği gibi Amerikalıların Petro ile alım ya da işlem yapmalarını yasaklayan yeni yaptırımların imzalanmasıyla gelmişti.

Petro, Türk lirası da dahil olmak üzere kapılarını yeni para birimlerine açtı

Nicolas Maduro ayrıca Rus rublesi, Türk lirası, avro ve yuan da dahil olmak üzere Petro üzerinde işlem yapılabilecek bir dizi yeni para birimini duyurdu.

Yatırımcılar cuma gününden itibaren bu para birimleri ile ticaret yapabilecek, ancak nerede yapabilecekleri belirsizliğini koruyor.

coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin