İrlandalıların kripto paralara olan ilgisi artıyor
İrlandalıların kripto paralara olan ilgisi artıyor

İrlandalıların kripto paralara olan ilgisi artıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yeni yayınlanan bir araştırmaya göre İrlanda’da, son dört yılda yüzde 300 artışla yaklaşık 120.000 kişi bir kripto paraya yatırım yapıyor. Amarach araştırma şirketi tarafından yapılan ankete göre, İrlanda halkı kripto paraları fazlaca benimsemeye başladı. İrlandalıların kripto paralara ilgisi gün geçtikçe artıyor.

Bitcoin İrlanda halkı arasında en popüler kripto para birimi

Çalışma ayrıca son yıllarda 180.000’den fazla insanın en popüler kripto para birimi olan Bitcoin’e yatırım yaptığını veya kullandığını gösteriyor.  Araştırma 16 yaş ve üzeri 1.000 kişi üzerinden yapıldı. Araştırmaya göre bölgede 120.000 kişi şu anda bir kripto paraya sahip. Ayrıca sonuçlara göre, Bitcoin İrlanda halkı arasında en popüler kripto para birimi.

İrlandalıların %44’ünün tercihi Bitcoin’den sonra Litecoin’den yana. Ethereum’dan daha fazla tercih edilen Litecoin, halkın %30’u tarafından kabul görürken, Ethereum’u ise halkın %24’ünün tercih ettiği kripto para oluyor. Anket sonuçlarına göre, erkekler kripto para kullanımı konusunda kadınlardan daha iyi. Verilere göre 25-34 yaş grubundakiler kripto paralara çok daha fazla ilgi gösteriyor.

İrlandalıların kripto paralara yönelik bilgi düzeyi hala düşük

Ancak araştırma sonuçlarına göre, kripto paraların kullanımı ve benimsenmesi artarken İrlanda halkının büyük bir kısmının kripto paralar hakkında yanlış bilgilendirilmiş olduğu da ortaya çıkıyor. Araştırmayı yapan şirketlerden biri olan Red Flag Ireland’ın genel müdürü Deirdre Grant konuya yönelik şunları söyledi:

İrlandalıların kripto paralar hakkındaki bilgi düzeyi hala düşük. Mesela çalışmaya katılan her sekiz kişiden biri kripto paraların genel olarak suçlular tarafından kullanıldığına inanıyor.

Ankete katılanların yaklaşık dörtte üçü kripto paraların arkasında yatan Blockchain teknolojisi hakkında hiçbir bilgiye sahip değil.

İrishtimes

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin