Bitcoin hangi alanlarda altından daha avantajlı? Coinbase iki varlığı karşılaştırdı
Bitcoin hangi alanlarda altından daha avantajlı? Coinbase iki varlığı karşılaştırdı

İran’da “PayMon” adında altın destekli bir kripto para tedavüle çıkıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Financial Tribune’e göre Bank Mellat, Bank Melli İran, Bank Pasargad ve Parsian Bank, Paymon projesi için Kaknos Şirketi’nin Blockchain kuruluşu ile ortaklık kurdu.

Paymon anlaşmalı bankalar arasında kullanılacak

Raporda, bankaların varlıklarının ve mülklerinin belirlenmesinde kullanılmaya yönelik bir milyar PayMon çıkarılacağı belirtiliyor. Buna ek olarak, tezgâh üstü (OTC) kripto borsası olan İran Fara Bourse’nin tokeni kullanmasına muhtemel gözüyle bakılıyor.

Temmuz 2018’de, İran’ın ABD Başkanı Donald Trump’ın yürüttüğü yeni ekonomik yaptırımları aşmanın bir yolu olarak ulusal bir kripto para geliştirebileceği bildirilmişti. Kripto paranın, yerel ve sınır ötesi işlemleri kolaylaştırmak için İran’ın ulusal fiat parası olan Riyal’i desteklemesi bekleniyor.

Ancak geçen hafta İran Merkez Bankası, onaylanmayan kripto paraların bir ödeme aracı olarak kullanılmasının engellenebileceğini söyleyen bir taslak rapor yayınladı.

ABD İran’ın kripto para çalışmalarını engellemeye çalışıyor

Geçen ay ABD milletvekilleri, İran’ın ulusal kripto para oluşturma çabalarına karşı bir tasarı çıkardılar.

Bloke konulan İran Yasadışı Finans Yasası’nın bölümlerini tanıtan temsilci Mike Gallagher (R-Wisc.), İran’ın kripto çabaları hakkında soruşturma başlatılmasını istedi. İlgili bir tasarı, Senato’da Senatör Ted Cruz (R-Texas) tarafından sunuldu. Öneriler, bilerek İran’a fon sağlayan, hizmet veren veya “İran dijital para biriminin gelişimi ile bağlantılı olarak kullanılan teknolojik destek” sağlayanlara karşı yaptırım çağrısını içeriyor.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin