İran’da kripto para birimi madenciliği artık yasal
İran’da kripto para birimi madenciliği artık yasal

İran’da kripto para birimi madenciliği artık yasal

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Mehr Haber Ajansı’na göre İran’da kripto para birimi madenciliği artık yasal. Şimdi endüstriyel bir faaliyet olarak sınıflandırılan kripto para birimi madencileri, İran Sanayi, Madenler ve Ticaret Bakanlığı’ndan lisans almak zorunda kalacak.

İran’da kripto para birimi madenciliği

İran kabinesinin yeşil ışığı, hükümet komitesinin kripto para birimi madenciliği için onay vermesinden yaklaşık bir hafta sonra geliyor. 21 Temmuz’da İran Merkez Bankası valisi Abdolnaser Hemmati tarafından şu açıklamayı yapmıştı:

Dijital paraların madencilik mekanizması, hükümetin ekonomik komisyonu tarafından onaylandı ve daha sonra bir kabine toplantısında görüşülecek.

Madenciler İran’a akın edecek mi?

İran şu anda kripto para birimi çıkarmak için en ucuz ülkelerden biri oluyor. Bu, elektrik üretimine verilen dev sübvansiyonlardan kaynaklanmaktadır. Düşük elektrik fiyatları sonuç olarak, Çin de dahil olmak üzere dünyanın diğer yerlerinden kripto madencilerini çekti. Haber Ajansı’nın haberine göre, İran hükümeti kripto para birimi madencileri için elektrik fiyatlarını kWh başına 0,07 dolara yükseltmeyi planlıyor. Bu, dünyanın kripto para birimi madencilik noktalarından biri olan Çin ile aynı oranda.

cryptocurrency

Global Petrol Fiyatları’na göre, Mart ayı itibariyle İran’da kilovat saat başına elektrik maliyeti, ülkenin tamamında 0.03 dolardı. Bu, dünyadaki en düşük oranlardan biriydi.

CCN

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin