Kripto para hackerları
Kripto para hackerları eskisi gibi rahat değil!

Hacker’lardan el koyduğu Bitcoin’le dünyanın en zengin ikinci ülkesi oluyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bulgaristan dünyada en fazla Bitcoin sahibi olan ikinci ülke oluyor. Kasasında 2.1 milyar ABD Doları değerinde 213.519 Bitcoin’i bulunuyor. Ülkenin, Bitcoin’e kıyasla sadece 1.8 milyar dolarlık altını var. Nomoretax.EU’ya göre, Bulgar kolluk kuvvetleri 2017’de uluslararası bilgisayar korsanları tarafından işlenen siber suçlara ilişkin bir operasyon sırasında kripto para birimlerini ele geçirdi.

Çalıntı Bitcoin’ler

Bulgaristan’da, kripto para borsalarına lisans zorunluluğu bulunmuyor, bu yüzden kripto pazarı için cazip bir destinasyondur. Bulgar hükumeti henüz 2.1 milyar dolarlık Bitcoin ile ne yapmayı planladıklarını açıklamadı. Bazı haberlere göre, ABD gibi hükumet Bitcoin müzayedesine karar verebilir.

Kuzey Koreli hacker’lar bugüne kadar kripto paraların %65’ini çaldı

Hükümet, bu kadar çok Bitcoin’i nasıl aldıkları veya nasıl tuttukları hakkında net bir bilgi vermedi. Sahip oldukları Bitcoin sayısı göz önüne alındığında, bir şekilde dönüştürmenin bir yolunu bulurlarsa GSYİH’larının büyük bir kısmını karşılayabileceklerdir.

Bulgaristan’da kripto para birimi yasası

Şu an itibariyle, ülkede kripto kullanımını belirleyen bir yasa yok. Ancak kripto para birimi alım satım işlemlerinden elde edilen kâr, %10’dan fazlaysa diğer herhangi bir varlık gibi vergilendirilir. Başkent Sofya’da, insanların yalnızca ABD doları, Euro veya Bulgar Levası yatırarak kripto parası almalarını sağlayan bir ATM var. Şu an herkes çok fazla Bitcoin sahibi olan Bulgaristan’ın bu parayı nasıl harcayacağını düşünüyor.

Coinnounce

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin