İran'dan dev Bitcoin madenciliği hamlesi! Enerji santralleri yetkilendirildi
İran'dan dev Bitcoin madenciliği hamlesi! Enerji santralleri yetkilendirildi

İran, elektrik kesintisine neden olduğu gerekçesiyle 1000’e yakın Bitcoin madencilik ekipmanına el koydu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Reuters, İran hükümetinin, 1000 kadar Bitcoin madencilik ekipmanına ülkedeki enerji tüketimini kayda değer biçimde etkilediği gerekçesiyle el koyduğunu bildirdi.

İran daha önce ülke bankalarının 2018’de kripto para faaliyetlerini yasaklamıştı. Ancak bazı madencilerin operasyonlarına devam etmesine müsaade etmişti. 21 Haziran itibariyle, İran hükümeti, elektrik kullanımında bir aylık periyotta yüzde 7’lik bir artış gördü ve bunun büyük ölçüde kripto para madenciliği faaliyetlerinden kaynaklandığı düşünülüyordu.

Bitcoin madencilik tesisi terk edilmiş halde bulundu, ekipmanlara el konuldu

Elektrik tüketiminde görülen bu artış, Bitcoin madencileri üzerine bir baskıya neden oldu. Harekete geçen yetkililer bünyelerinde 1000’e yakın madencilik ekipmanının bulunduğu iki tesisi terk edilmiş halde buldu. Yüksek miktarda elektrik çektiği tespit edilen tesislerde bulunan ekipmanlara ise el konuldu.

Şu anda madencilik tesislerinden kimin sorumlu olduğu veya yetkililer gelmeden önce neden faaliyetlerini durdurdukları ise henüz net değil. Aynı şekilde, İran hükümetinin el konan madencilik makineleri ile ne yapmayı planladığı da başka bir soru işareti.

chepicap

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin