Qubic protokolü için kullanımı kolaylaştıran yeni gelişmeler
Qubic protokolü için kullanımı kolaylaştıran yeni gelişmeler

IOTA topluluğunun heyecanla beklediği Qubic protokolü için son gelişmeler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

IOTA topluluğu içinde en çok beklenen gelişmelerden biri olan Qubic protokolü hala devam eden bir çalışma. Qubic, Oracle makine, akıllı sözleşmeler, dış kaynaklı hesaplamalar ve daha fazlası için IOTA’nın çözümünü belirten bir protokol. Cumartesi günü IOTA bir blog yazısında, Qubic protokolünün durumuyla ilgili en son güncellemeyi paylaştı.

Qubic protokolü için kullanımı kolaylaştıran yeni gelişmeler

Topluluğun kıdemli bir yazılım geliştiricisi olan Eric Hop, blogda Abra dilinde kullanımı kolaylaştıran bazı küçük değişiklikler olduğunu söyledi. Ayrıca AbraLib temizlendi ve bazı ilk en iyi uygulamalar/modeller oluşturuldu. Blog yazısında, çeviricinin durum değişkenlerine doğru bir şekilde bakmak için genişletildiği belirtiliyor.  Ayrıca, Abra işlevleri tarafından temsil edilen dış veri kaynakları ve iç Qubic varlıkları arasında olay verilerini göndermek için bir ilk Qubic Dispatcher oluşturulduğu da vurgulanıyor.

Qubic topluluğu ayrıca, herhangi bir kaynak türüne gerektiğinde entegre olabilen bir eklenti sistemi geliştirmeyi de planlıyor. Diğer bir önemli ekleme, FPGA’lar için kod üretmekte kullanılacak olan Verilog kod üretecinin ilk sürümü. Kod üretecinin gelişimi için hala yapılacak çok iş var. Topluluk, FPGA’ları test etmeye başladıklarında hızlı ilerleme kaydetmeyi bekliyor.

IOTA Blockchain güvenlik lideri Ledger ile işbirliği yapıyor

Blog yazısında ayrıca AbraLib’in daha da genişletildiğine dikkat çekiliyor. Sabit nokta ve kayan nokta aritmetik fonksiyonları ile birlikte bir eksik tam sayı bölme fonksiyonu eklendiği belirtiliyor. Kayan nokta işlevleri, özellikle, Abra’nın çok yönlülüğünü vurguluyor. Topluluk, Qubic protokolündeki değişiklikleri geliştirmede son derece aktif rol oynuyor. Bu ayın başlarında topluluk, geliştiricilere LLVM JIT derlemesine yardımcı olması için Discord  #qubic kanalında bir video yayınladı.

Qubic topluluğu, bir süredir geliştirilmekte olan Qubic hesaplama modeli hakkındaki serileri de genişletti. Topluluk, bu belgeleri Abra tercümanının kararlı bir versiyonu ile birlikte yayınlamayı amaçlıyor. Bu gelişmeler dışında IOTA, kripto para birimi ve Blockchain güvenlik lideri Ledger ile işbirliği yaptı. IOTA ayrıca tokenlerini, Ledger’in güvenli donanım cüzdanlarıyla birleştirmek için çalışmalar yürütüyor.

Bcfocus

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin