Qubic projesi, IoT konusunda dünya standardı olmak için çalışıyor
Qubic projesi, IoT konusunda dünya standardı olmak için çalışıyor

IOTA’nın Qubic projesi umut vaad ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

3 Ağustos’ta IOTA, Qubic projesinide kapsayan aylık güncelleme raporunu yayınladı. Raporda Qubic ekibinin, Qubic projesi ile IOTA ağı içindeki ekip entegrasyonlarını geliştirmek için çok çalıştığı belirtiliyor.

Qubic projesi, IoT konusunda dünya standardı olmak için çalışıyor

Qubic, ödemeler ve mesajlaşma için Nesnelerin İnterneti (IoT) konusunda dünya standardı olmak için çalışıyor. Bu, bireylerin izlenen ve güvenli bir ortamda güvenli bir şekilde iletişim kurmasını sağlayan ücretsiz IOTA değişimlerini mümkün hale getiriyor. Qubic iki ana gelişim sektörüne ayrılıyor:

  • Qubic Protokolü
  • Abra Dili

Gelişimin ilk yarısı, Tangle mesajlarının düzenini geliştirdikleri ve yerel Q-Tangle yapısını koruduğu için, Qubic Protokolü üzerine odaklandı. Bu, tüm Qubic ile ilgili işlemlerin yerel bir kopyasını alacak.

Qubic, iki ana gelişim sektörüne ayrılıyor

Geliştirmenin ikinci yarısı, Abra’nın tanımını tamamlamak ve compiler’ı başlatmak için kullanıldı. IOTA resmi blogunda kaynak kod ayrıştırıcısında çok fazla ilerlemenin yapıldığını belirtti. Ekip şu anda compiler’ı kurmayı ve başlangıç ​​belgelerini, paralel olarak çalışılacak olan Abra’nın farklı bölümleri için hazırlamayı hedefliyor.

Şirket ayrıca, ağda yapılan iyileştirmelere odaklanacak bir beyaz kağıt üzerinde çalıştıklarını da belirtti. IOTA, güncellemenin ilk versiyonunun Ağustos ayının ikinci haftasında değerlendirmeye hazır olacağını ve şirketin bunun için analiz yaptığını açıkladı.

IOTA teknolojiyi gerçek dünya sorunlarına uygulamayı hedefliyor

IOTA ayrıca Qubic yönündeki bir sonraki adımın, teknolojiyi alıp gerçek dünya sorunlarına uygulamak olduğunu belirtiyor. IOTA, Abra’nın bir montaj dilinin işleyişine çok benzediğinden, Qubic sisteminde kullanıldığını da vurguluyor. Platform, uygulamanın ek yükseltmeler için yakında olması gereken bir temel kavramın oluşturulması için yeterli olacağını da sözlerine ekliyor. IOTA, çeviri sürecini Abra’ya sağlayacak bir programlama dili kullanacaklarını belirtiyor.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin