IOTA yeşil enerji sektörüne adım atıyor.

IOTA bir devle daha anlaştı: İstikamet bu kez yeşil enerji

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Son günlerde ortaya çıkan işbirliği anlaşmaları haberleriyle gündemden düşmeyen IOTA, bu kez doğrultusunu yeşil enerji sektörüne çevirdi.

Dün 30 milyar dolarlık teknoloji şirketi DXC Technology ile anlaştığını duyuran IoT odaklı kripto para, İskandinav yenilenebilir enerji firması InnoEnergy ile mutabakat anlaşması imzaladı. İşbirliği, akıllı topluluk çözümlerinin geliştirilmesine yardımcı olacak yenilikçi iş modellerine odaklanacak.

Yeşil enerji sektörüne Tangle Dağıtık Defter Teknolojisi geliyor

InnoEnergy, Avrupa genelinde oldukça büyük bir şirket. Kendini tanımlayan inovasyon motoru, İsveç’in en büyük kamu binası sahipleri arasında bulunan ÖrebroBostäder (ÖBO) ile bir ortaklık anlaşmasına dahi sahip.

Akıllı şehir inovasyonunun öncüsü olacak bu anlaşma, Örebro şehrinde bir dizi pilot test ortamı inşa etmek ve uygulamak üzerine kurulu.

Anlaşmanın üçüncü ve en ilginç ayağı: ElaadNL

Anlaşmanın en ilginç yanı ise pilot programa ElaadNL’in dahil edilmesi.

IOTA’nın Tangle ağında çalışan elektrikli otomobil şarj istasyonlarını kuracak olan akıllı şarj üreticisi ElaadNL, bu alanda önde gelen bir firma. Dünkü haberimizde IOTA ve ElaadNL arasındaki yakınlaşmadan söz etmiştik.

Ortaklığın tohumları Kasım 2017’de atıldı

InnoEnergy ve IOTA arasındaki bu ortaklığın kaynağı olarak, Kasım 2017’de açılan IOTA Veri Pazarı’na InnoEnergy’nin katılımı gösteriliyor. IOTA ağının proof-of-concept’i (kavram kanıtlama) olarak görülen bu platform, güvenli veri aktarımları, komisyonsuz mikroişlemler sağlıyor.

InnoEnergy Scandinavia’dan Xue Wang, duyuruda şunları söyledi:

InnoEnergy, IOTA Vakfı ve ElaadNL arasında Tangle Dağıtık Defter Teknolojisi’nin yürürlüğe girmesine ilişkin yapılan bu anlaşma, akıllı topluluk enerji piyasasının gelişimini kolaylaştıracak. Vatandaşlar böylelikle temiz, özerk ve güvenli bir işlem ve veri yönetim sistemi ile merkezi olmayan temiz enerji/e-mobilite hizmetlerini kullanabilecek.

Taraflar arasındaki mutabakat anlaşması, bu ay yürürlüğe girecek.

IOTA Blog

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin