Chainlink (LINK) ve IOTA fiyat analizi: Teknik görünüm ve beklenen yön
Chainlink (LINK) ve IOTA fiyat analizi: Teknik görünüm ve beklenen yön

IOTA ve High Mobility ortaklık kuruyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

IOTA ve High Mobility yeni bir ortaklık kuruyor. Ana amaç, IOTA’nın hizmetlerini High Mobility tarafından oluşturulan geliştirici platformuna yükseltmek. Bilgi birkaç gün önce IOTA Vakfı’nda mobilite ve otomotiv müdürü olan Alisa Maas, tarafından paylaşıldı.

IOTA ve High Mobility güçlerini birleştiriyor

High Mobility, bağlı otomobiller için dijital geliştirici araçlarına odaklanan bir şirket. IOTA, bunun yerine, Nesnelerin İnterneti (IoT) endüstrisini yenilemeyi ve dönüştürmeyi amaçlıyor. Şirket, High Mobility’nin otomobil üreticileri ve uygulama geliştiricileri arasındaki uçurumu köprüleyeceğini açıkladı. IOTA ile otomotiv endüstrisine entegre edilen uygulamaları geliştirmek mümkün olacak. IOTA, geliştirici platformuna içerik, planlar ve diğer eğiticiler sunacak.

Bu ortaklık ile High Mobility büyük şirketlerin tüm dünyadan bağımsız geliştiricilerle etkileşime girmesine izin verecek. Sorunsuz prototipleme için araç API’lerini standartlaştırmak mümkün olacak. Alisa Maas, endüstrinin Blockchain teknolojisinin sahip olduğu potansiyeli tanımaya başladığını söylüyor ve açıklamalarına şunları ekliyor:

Sektör, dağıtık defter teknolojisinin muazzam potansiyelini fark etmeye başladıkça, sürekli yeniliğe ve çok oyunculu bir ekosistemin büyümesine olanak tanıyan işbirlikleri kurmak esastır.

IOTA uygulamaları ile sektörde kendini gösteriyor

Maas’a göre ilk projenin sadece birkaç hafta içinde yapılması bekleniyor. High Mobility gibi startup’lar IOTA’nın teknolojisini hızlandırabilir. Bu, High Mobility’i IOTA’nın ağında önemli bir oyuncu yapacak. Ek olarak, High Mobility’nin baş teknik sorumlusu Kevin Valdek, geliştiricilerin Blockchain teknolojisini kullanmaları için artan bir ilginin olduğunu belirtiyor. Ayrıca, araç verilerini dağıtık defter teknolojisi (DLT) ile birleştirmek istediklerini ve bu verileri bir Blockchain’e koymak istediklerini de vurguluyor. Ayrıca, ödemeleri dahil etmek de mümkün. Valdek, konuya yönelik şu açıklamayı yapıyor:

IOTA’nın en son teknoloji ve araç verileriyle kullanılabilen uygulamaların birçoğu önemli. İlk planda, sadece taşıt verilerinin bir deftere nasıl yerleştirilebileceğini değil, aynı zamanda şarj altyapısı ve ödemeleriyle nasıl birleştirilebileceğini görüyoruz. Bunun toplumumuzda akan fikirleri alacağından eminim.

Bu IOTA’nın otomotiv endüstrisi ile ilk kez çalıştığı bir dönem değil

Bu, IOTA’nın otomotiv endüstrisi ile ilk kez çalıştığı bir dönem değil. IOTA ve Volkswagen  daha önce bazı projeler için ortaklık kurdu. IOTA şu anda pazardaki 12. en büyük sanal para birimi. Her MIOTA, 0,475 dolar karşılığında satın alınabilir ve piyasa değeri 1,32 milyar dolar seviyesinde.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin