Yatırım şirketi Lufax, hükümetin artan düzenlemelerine çözüm olacak
Yatırım şirketi Lufax, hükümetin artan düzenlemelerine çözüm olacak

Çin’in dev yatırım şirketi Lufax, P2P kredileri için Blockchain teknolojisini kullanacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin’in dev yatırım şirketi Lufax, Blockchain teknolojisini peer-to-peer kredi platformuna dahil etmeyi planladığını belirtti. Hong Kong Fintech Week 2018’de konuşan Lufax’ın CEO’su Greg Gibb, borç verme şeffaflığını geliştirmek, genel maliyetleri düşürmek ve değişmezlik özelliğinden faydalanmak için dağıtık defter teknolojisine olan ilgisini artırdığını ifade etti.

Yatırım şirketi Lufax, hükumetin artan düzenlemelerine çözüm olacak

Lufax’ın hareketi, Çin’deki kredi verme endüstrisinin, hükumetin artan düzenlemeleri ve gözetimi ile bir kuşatma ile karşı karşıya geldiği bir zamanda geliyor. Bununla birlikte, yetkililer tarafından yapılan müdaheleler, P2P firmaları içindeki sayısız problemin mevcut olmasından kaynaklanıyor. Trilyon dolarlık endüstrisi, Temmuz ayında kendini gösteren kriz sebebiyle olası bir çöküşle karşı karşıya. Gibb, kredi verenlerin sayısının daha da artabileceğine dikkat çekti. Ayrıca bu sorunların dünya çapında var olduğunu söyleyerek yalnız Çin’e özel olmadığını şu sözlerle belirtti:

Sadece Çin’de değil, küresel olarak P2P kredi ekosistemiyle ilgili sorun, şeffaflığın olmamasından kaynaklanıyor. Bu yüzden, kredi verenler ve kredi verme sözleşmelerinin tamamını dağıtık defterde saklayabilirsek, tüm belgeler orijinal şekilde muhafaza edilebilir.

Çin’deki P2P kredi piyasası, zorluklarla karşı karşıya kalıyor

Temel düzeyde, Lufax’ın kullanmayı planladığı değer önerisi ile Çin’deki P2P kredi piyasası, işin özünü tehdit eden zorluklarla karşı karşıya kalıyor ve sektörün ayakta kalacağı konusunda endişeleri getiriyor. Geçmişteki sıkı olmayan düzenlemeler, risk arz eden bireysel ve maddi olmayan borç verenlerin kazançlı çıkmasına yol açtı.

Örneğin, P2P kredi verenlerinin yatırımcıları dolandırmak ve ponzi şemalarını çalıştırması gibi bir  çok dolandırıcılığı engelleyecek. İcra yetkisinin olmaması, kredi oranlarını, platformları ve hatta bireyleri kontrol etmeyi neredeyse imkânsız hale getiriyor Kredinin teminatsız niteliği, kredileri geciktiren borçlularla birlikte sektörü de etkileyen bir husus.

İnovasyon çalışmaları

Piyasanın bir bölümünü iş dünyasını sıkıntıya sokan bu zorluklara rağmen Blockchain teknolojisiyle eşler arası kredi alanından yararlanmayı düşünüyor. Lufax’ın Blockchain teknolojisinin kullanımını değerlendirmek için potansiyel bir yolu uygun belgelerde. Ayrıca, müşteri dokümantasyon teknolojisi, kredi alanların uygunluğunu ve varlık yönetimi kabiliyetini doğrulamak için alacaklılara bir sanal pasaport şekli olarak ibraz edecek. Gibb sanal pasaportu şu sözlerle açıkladı:

Bu, dijital bir pasaporta benzeyecek, bu sayede bankaları gerektirmeyen güvenilir bilgiler ile yatırımcıların nitelikli olup olmadığı doğrulanacak.

Bitcoinexchangeguide

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin