IOTA Vakfı Avrupa'da Blockchain eğitimini ilerletmek için atılım yapıyor
IOTA Vakfı Avrupa'da Blockchain eğitimini ilerletmek için atılım yapıyor

IOTA Vakfı Avrupa’da Blockchain eğitimini ilerletmek için atılım yapıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

IOTA Vakfı, Fujitsu ile CHAISE teknoloji konsorsiyumuna katıldığını duyurdu. IOTA dağıtık defter çözümlerine hitap eden bir kuruluş olan IOTA Vakfı, yeni ortaklığının ayrıntılarını paylaştı. Çok uluslu büyük bir konsorsiyumun parçası olarak Avrupa’da blockchain eğitimini teşvik edecek.

IOTA Vakfı, AB destekli yenilikler konsorsiyumuna katıldı

IOTA Vakfı tarafından yapılan resmi açıklamaya göre, AB ve EC destekli konsorsiyum CHAISE ile bir ortaklık imzaladı. Université Claude Bernard Lyon 1 (UCBL) liderliğindeki bu etkili kurum, Avrupa ülkelerindeki blockchain eğitim mekanizmaları alanına hitap ediyor.
Bu konsorsiyumda, IOTA’ya Uluslararası Güvenilir Blok Zinciri Uygulamaları Birliği (INATBA), Japon donanım devi Fujitsu ve European Digital SME Alliance eşlik edecek.
Bu işbirliği çerçevesinde, IOTA Vakfı, modern blockchain eğitiminin en zorlu sorunlarını, yani yetenek sıkıntısı, küresel rekabet baskısı ve eğitim ile pazar arasındaki sınırlı bağlantıyı çözmeye çalışacak.

Bu ortaklığın en iddialı hedefi, DLT ve blockchain segmentlerinin ihtiyaçlarına göre uyarlanmış ilk “blockchain uzmanı” mesleki profiline odaklanan bir ileri düzey blockchain eğitim sistemi oluşturmak.

Blockchain becerileri için avrupa stratejisinin tanıtımı

Bu nedenle, IOTA Vakfı, Blockchain Becerileri için Avrupa Stratejisini destekleyecek. Tanınmış eğitim programı Erasmus + ‘dan dört yıllık bir hibe ile finanse edilen proje, beş dönemlik bir VET (yeterlilik) programı üzerinde çalışacak.

Yazılım mühendisliği becerilerinin yanı sıra program, problem çözme, girişimci zihniyet, takım çalışması vb. gibi teknoloji dışı disiplinleri de içerecek.

IF’nin Ortaklık Direktörü Holger Köther, IOTA’nın tüm Avrupa blok zinciri eğitim ortamının oluşturulmasına katkısının önemini şöyle özetliyor:
Dağıtılmış teknolojilerin potansiyelini gerçekleştirmede Avrupa Birliği’nin lider rolünü ortaklaşa güçlendirmek için hem mesleki eğitim alanından önde gelen kuruluşlara hem de DLT endüstri liderlerine katılmaktan mutluluk duyuyoruz.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin