IOTA (MIOTA) Avery Dennison ile üretim sonrası için ortaklık kuruyor
IOTA (MIOTA) Avery Dennison ile üretim sonrası için ortaklık kuruyor

IOTA vakfı Avrupa bölgesinde akıllı şehirler kuracak!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

IOTA Vakfı, Avrupa Birliği Araştırma ve İnovasyon programı kapsamında akıllı bir şehir geliştirmek üzere açılan ihaleyi kazanan konsorsiyumun bir parçası olacak. IOTA dahil 25 kuruluştan oluşan + CityxChange konsorsiyumu, geleceğin enerjisinin kullanılacağı bağımsız şehirlerin hayata geçmesini sağlamaya yönelik ilk adımı atacak.

AB bu proje için 30 milyon Euro değerinde bir fon ayırdı. Bunun 20 milyon euro’su Avrupa Araştırma ve İnovasyon programı Horizon 2020’den sağlanacak olup, geri kalan 10 milyon euro ise da mal cinsinden karşılanacak.

Projenin kripto sektörünü heyecanlandıran parçası ise, daha fazla enerji üretmek ve yaşam kalitesini arttırmak için Blockchain ve eşler arası teknolojinin kullanılacak olmasıdır.

IOTA vakfı projeden çok umutlu

IOTA Vakfı İş Geliştirme Müdürü Wilfried Pimenta, akıllı şehir yaklaşımını şu sözlerle övdü:

“Akıllı şehirler IOTA için en hızlı büyüyen sektörlerden biridir. Hareketlilik, enerji veya veri piyasasındaki işimiz ve ortaklıklarımız üzerine kurulu olan bu akıllı şehir ekosistemleri, hepsini bir araya getiriyor. ”

IOTA vakfının Norveçli kurucu ortağı David Sønstebø, heyecanını gizlemeyerek şunlardan bahsetti:

“Avrupa çapında birçok şehirde inşa edilecek olan akıllı şehir modellerinde IOTA’nın imzası olması, ileriye dönük olarak çok değerli olacaktır.”

  • Cityxchange konsorsiyumunun IOTA Vakfı ile birlikte katılımcıları arasında IES Ar-Ge, Powel AS, Limerick Üniversitesi, Filibe Enerji Ajansı, Future Analytics Danışmanlığı, Research2Market Çözümleri, ISOCARP, TrønderEnergi Kraft AS, ABB Norveç, ATB, AVIS Bütçe Grubu, Statkraft Varme AS, ESB Yenilik RoI Ltd, ESB Networks, Ove Arup & Partners SAU, FourC AS, R.Kjeldsberg, Smart MPower, Space Engagers, Colaborativa, Officinae Verdi, NHP Eiendom ve GKinetic Energy Ltd. bulunuyor.

Blockchain, + CityxChange projesi ile dünya çapında zararlı karbon emisyonları ve kirliliği ön yardımcı oluyor. IOTA Vakfı daha önce UNOPS’un daha verimli hale gelebilmesi için Veri Yönetimi konusunda Blockchain’in kullanılmasına yardımcı olmak üzere Birleşmiş Milletler Proje Hizmetleri Ofisi (UNOPS) ile ortaklık kurmuştur.

IOTA şu an en büyük 9. Kripto para konumunda bulunuyor

IOTA şu anda 3 milyar doların biraz altındaki piyasa değeri ile 1.08 dolardan işlem görürken, kripto para sıralamasından en büyük 9 coin olarak listeleniyor.

iota grafigi

crypto-news

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin