Hollanda Avrupa’nın Blockchain devrimini üstlendi
Hollanda Avrupa’nın Blockchain devrimini üstlendi

Hollanda Avrupa’nın Blockchain devrimini üstlendi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hollanda Avrupa’nın Blockchain devrimini üstlendi ve kamusal alanda teknolojiyi kullanmak için kolları sıvadı.

Hollanda Ekonomi Bakanlığı ile Adalet ve Güvenlik Bakanlığı gibi belli başlı hükümet kurumları Blockchain teknolojisini kullanarak kamu hizmetlerinin nasıl daha güvenli ve şeffaf hale getirebileceğini test etmek üzere bir çok özel işletme ve üniversiteyle iş birliği yaparak pilot projeler başlattı.

Avrupa’nın Blockchain altyapısını oluşturmak üzere birçok projeye başlandı

Güvenli ve hackleknemez bir dijital kimlik oluşturmak temel projelerin başında geliyor. Diğer projeler arasında sübvansiyonların güvenilir işlemlerini garanti altına almak için bir Blockchain ağı kurulması, emlak sicili ve zehirli atıkların sınırlar arası taşınması var.

Kraliyet ailesi öncülük ediyor

İktidardaki Hollanda kralı Willem-Alexander’ın liberal küçük kardeşi Prens Constantijn van Oranje, Hollanda hükümetinin Blockchain uygulanmasına yönelik girişimlerine liderlik ediyor.

Çeşitli hükümet yetkilileri prensin Blockchain güdümlü inovasyonların destekçi yüzü olduğunu ve gelişmekte olan teknolojinin savunuculuğunun kamu sektöründeki karar alıcıları, kamu sistemlerini Blockchain’le nasıl geliştireceklerini düşünmeye ittiğini söyledi.

Hollanda hükümeti Blockchain projeleri program yöneticisi Marloes Pomp şunları söyledi:

Blockchain yepyeni bir teknoloji. Ne olduğunu, nasıl uygulanacağını ve nerede olduğunu öğrenmek için çeşitli deneyler yapıyoruz.

Hollanda tam gaz ilerliyor

Henüz daha işin başında olsalar da Hollanda hükümeti Blockchain teknolojisini inovasyonun temel bir itici gücü olarak gördüğü, kamuya ve özel sektöre olan güvenin, şeffaflığın ve verimliliği fazlasıyla artıracağını düşünüyor ve bu yöndeki çalışmalarını hızla sürdürüyor.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Hollanda Merkez Bankası: “Blockchain mevcut finansal altyapıyı henüz desteklemiyor.”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin