IOTA pazarı
IOTA pazarı Bosch entegrasyonu ile daha da genişliyor

IOTA pazarı Bosch entegrasyonu ile daha da genişliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çok uluslu mühendislik ve elektronik devi Bosch geçtiğimiz günlerde, gerçek zamanlı IoT (Nesnelerin İnterneti) veri toplama ve satışları için, diğer bağlantıların yanı sıra IOTA pazarı ile birlikte çalışacak yeni bir cihaz bağlantı yöntemini duyurdu.

IOTA pazarı veri toplama faaliyetinde kullanılacak

Firma kısa bir süre önce yayınlanan bir blog yazısında, 1999 yılında Nobel Ödülü sahibi Milton Friedman’ın kripto paralarla ilgili anonim bir şekilde internet üzerinden para aktarma emellerini anlatan bir alıntıya da atıfta bulundu.

Iota ekosistemini, Bitcoin üzerindeki avantajlarını ve niçin bir ortak olarak seçildiğini şu şekilde açıkladı:

Yenilikçi IOTA Tangle teknolojisinin kullanılması, daha yüksek ölçeklenebilirlik sunuyor. Aynı zamanda teknolojisinin daha hızlı daha güvenli bir aktiviteye sahip olduğunu gördük. Bu nedenle Nesnelerin İnterneti için ciddi bir işlem anlaşması ve veri aktarım katmanı olarak tercih ettik.

https://twitter.com/Bosch_BCDS/status/1061925329009340416

Bosch’a göre, 2020’ye kadar 20 milyardan fazla birbirine bağlı cihaz olacak. Bunların hepsi, ölçülebilir miktarda veri üretecek. Firma tanıtım videolarında ise bu durumu “veriler geleceğin petrolüdür.” şeklinde özetliyor.

Iota’nın merkezi olmayan pazar yeri, bu verileri toplayıp “telafi edici taraflar” için kullanıma sunmayı amaçlıyor. Sistem kullanıcıları, “Masked Authenticated Messaging” (MAM) tarafından aktarılan bu verileri satın alma veya satma seçeneğine sahip olacak.

Firmanın ürünü, IoT verilerini gerçek zamanlı olarak toplayabilen, programlanabilir bir sensör aygıtı olan “Cross Domain Development Kit” (XDK) neredeyse her türlü IoT kurulumu için bir dizi sensör teknolojisi olarak WiFi ve yazılım gibi bağlantı standartlarını bir araya getiriyor. Basit anlamda, Bosch XDK, belirli ve gerçek zamanlı verileri toplayarak IOTA Veri Pazarı aracılığıyla satış için kullanılabilecek.

Bosch donanımı ve IOTA pazarı arasında bir köprü kuruldu

İki varlık arasındaki bağlantıda şimdiye kadar bir sorun vardı. Bosch XDK sensörü ile IOTA Marketi arasında bir köprü bulunmuyordu. Ancak şimdi XDK2MAM’in lansmanı ile bu sorun çözüldü. Platform, şifrelenmiş Maskeli Kimlik Doğrulama Mesajını kullanarak, sensör donanımını HTTP, Bluetooth veya USB gibi mevcut bağlantı protokolleri aracılığıyla Iota pazar alanına bağlıyor. Kod Iota topluluğuna sunuldu ve geliştirme Iota’nın kavramlarını gerçeğe dönüştürmek için sağlam bir adımı temsil ediyor.

Iota’nın MIOTA tokeni ise günlük yüzde 4’lük bir sıçrama ile 0,50 dolarının üzerine çıkarak bu gelişmeyi fiyatlamış gibi görünüyor. Ancak sonrasında kripto parada bir geri çekilme görüldü. Ticaret hacmi ise Binance ve Bitfinex’in ticaretin çoğunluğunu kapsamasıyla 4 milyon dolardan 13 milyon dolara fırladı. Geçtiğimiz iki aya bakarsak MIOTA’nın 0,45 ile 0,60 dolar arasında fiyatlandığını görüyoruz.

newsbtc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin