IOTA (MIOTA), Audi ile beraber çalışacak
IOTA (MIOTA), Audi ile beraber çalışacak

IOTA (MIOTA) dev bir ortaklık duyuruyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Pek çoğunun haberdar olduğu gibi IOTA (MIOTA) Vakfı, değişim için yatırım yapan ve Blockchain’in ulaşım ve taşıma alanında nasıl çözüm sunabileceğini araştıran çok önemli bir kurum. Bu nedenle, Audi gibi sektörün önde gelen firmalarıyla ortaklık kurması sürpriz sayılmaz.

IOTA (MIOTA) Audi ile beraber çalışacak

Audi, hem aile araçlarını hem de ultra lüks süper otomobillerin tasarımını ve üretimini yapan bir Alman otomobil şirketi. Volkswagen Grubu’nun bir kolu olduğu da düşünüldüğünde uluslararası erişime sahip, büyük önem taşıyan bir marka. IOTA Vakfı yaptığı açıklamada bu ortaklığa inancını şu şekilde açıklıyor:

Hareketsiz yaşamı hayal edemeyiz, ancak günümüzde hareketlilik, araçların ötesine geçerek altyapı çözümlerini, yeni hareket kavramlarını ve yayaları da içeriyor. Böyle düşündüğümüzde, geleceğin en önemli hareketliliği ne olacak? Onu kim tanımlayacak, kim etkileyecek ve kim şekillendirecek?

IOTA, Audi’nin tüm soruları çözeceğine inanıyor

IOTA, Audi’nin tüm bu soruların cevaplarının anahtarı olduğuna inanıyor. Audi ve IOTA Vakfı arasındaki yeni ortaklık, dün Berlin’de açıklandı ve izinsiz bir hareketlilik ekosisteminin üretilmesine yönelik bir takım innovasyonlar görmeyi amaçlıyor. Resmi IOTA açıklamasına göre konu şöyle açıklanıyor:

İzinsiz bir hareketlilik ekosistemi oluşturma çabalarında IOTA Vakfı, Audi Denkwerkstatt (Audi’nin beyin takımı)  ile bir hafta boyunca ‘Google Tasarım Turunu’ başlattı. Audi bu süreçte, Berlin’de Tangle tabanlı kullanım durumları araştırılacak. Düşük seviye bir prototip oluşturmak ve veri toplanmak için müşteri geri bildirimleri kullanılacak. Amaç iş modellerini bağımsız olarak, başkalarıyla işbirliği içinde olmak. Bu yeni çalışma şekli, otomobil üreticilerinin inovasyona nasıl yaklaştıkları gösterecek ve IOTA’nın Audi’nin uzmanlığı ile yeni bir mobilite çözümüne entegre edilebilmesine imkan sağlayacak.

Blockchain teknolojisi ve taşımacılık endüstrisi el ele veriyor

Blockchain teknolojisi ve taşımacılık endüstrisi el ele giden iki kavram. Blockchain, otomotiv endüstrisinin her alanında yardımcı olmayı vaat ediyor, ancak IOTA bunun fiili hareketlilik tarafına odaklanacakmış gibi görünüyor. Bu araştırma alanında gördüğümüz ilk büyük ortaklık değil ve son da olmayacak. IOTA, Avrupa’ya yayılan bir trende sahip. Avrupa’da bulunan pek çok büyük otomobil üreticisi, IOTA ile kendilerini bir araştırma ve inovasyon alanı içinde buluyor.

Cryptodaily

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin