IOTA için “kritik” döneme girildi: Kurucu ortak Popov’dan açıklamalar
IOTA için “kritik” döneme girildi: Kurucu ortak Popov’dan açıklamalar

IOTA bünyesindeki büyük değişim ile tüm dikkatleri üzerine çekiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Blockchain projelerinden tamamen farklı olan yönlendirilmiş çevrimsiz grafik (DAG) tabanlı kripto para projesi IOTA (MIOTA), 2017’nin boğa piyasası sırasında ün kazandıktan sonra bir süre sonra gündemden düştü.

Bununla birlikte, bu benzersiz kripto para projesi artık, göz ardı edilemeyecek boyutlara ulaşmak üzere. Çünkü yakın zamanda merkezi koordinatörün IOTA’nın ana ağından uzun zamandır beklenen bir şekilde kaldırıldığını – “Coordicide” eylemi olarak çarpıcı biçimde atıfta bulunulması – görebiliriz.

IOTA kurucu ortağı Dr. Serguei Popov, 27 Mayıs’ta yayınlanan bir video yayınında, ekiplerinin ve araştırmacılarının, yoğun bir şekilde koordinatörün nasıl çıkarılacağına karar vermeye çalıştığını belirtti.

IOTA büyük bir değişime giriyor

“Coordicide” olarak adlandırılan bu hareket, IOTA’nın geliştirilmesinde önemli bir adım olarak görülüyor. Çünkü projeyi daha da merkezsiz hale getirecek ve IOTA’nın benzersiz DAG tabanlı kargaşasının hız ve ölçeklenebilirlikte artmasına ve böylece saniyede binlerce işlem gerçekleştirilmesine olanak tanıyacak.

Şu anda, koordinatör çift harcama gibi ağa yapılan saldırıların önlenmesine yardımcı oluyor. Bu merkezi konum, projenin ilk gelişim aşamalarında gerekliydi. Ancak IOTA’nın araştırma ekibi, artık koordinatörsüz bir sistemi neredeyse tamamlamak üzere.

IOTA video gönderisinde belirtildiği gibi Popov, IOTA ekibinin ve araştırmacılarının koordinatörü nasıl çıkaracaklarını çözdüklerini ve bunun için çok çaba harcadıklarını dile getirdi.

Bu nedenle, projenin potansiyelini gerçekleştirmesini sağlayacak ve ölçeklenebilir makineden makineye işlemler için altyapı sağlayacak olan IOTA’da yakında büyük bir değişiklik görebiliriz.

IOTA’nın Geleceği Parlak Görünüyor

Yakın gelecekte yalnızca IOTA’nın koordinatörü kaldırılması gelişmesi değil, aynı zamanda projenin büyük ortaklıklar dizisi de nihayet meyve vermeye başlayacak.

Örneğin, IOTA ekibi, kendilerini makineden makineye işlemler ve taşımacılık ve otomobil endüstrisindeki verilerin paylaşımı için öncü olarak görmeye başlıyor.

Teksas, Austin şehri, kentin ulaşım sistemini geliştirmek için zaten IOTA ile ortaklık kurdu ve IOTA, Jaguar ve Volkswagen gibi çok sayıda otomobil imalat deviyle ortaklık kurdu. IOTA’nın geliştirdiği kavram kanıtlarını görüşmek için Ford’la bile işbirliği yaptılar.

Sonuç olarak, IOTA’nın kendisi bünyesinde sağlam projeleri var. Özellikle de artık devrim niteliğindeki DAG tabanlı dolaşım teknolojisi daha iyi anlaşılıyor ve merkezi koordinatörünün kaldırılması için neredeyse her şey hazır.

investinblockchain

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin