featured
IoT ve Blockchain Standardizasyonuna

IoT ve Blockchain standardizasyonuna ilişkin Çin tarafından yönetilecek uluslararası bir araştırma grubu kuruluyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

IoT ve Blockchain standardizasyonu ile ilgili uluslararası bir araştırma grubu, yakın zamanda yayınlanan bir rapora göre Çin tarafından yönetilecek.

Uluslararası Electrotechnical Commission (IEC) ve Organization for Standardization (ISO), güçlerini birleştirip uluslararası bir araştırma grubu oluşturma önerisini kabul ettiler. Bu grup, komite üyeleri arasındaki tam bir uzlaşmadan sonra yürürlüğe girecek.

Çin Bilim ve Teknoloji Bakanlığı’nın resmi gazetesi, bu uluslararası araştırma grubunun yaratılmasının, Çin’in teknoloji entegrasyonunda söylem gücünün bir kanıtı olduğunu yazdı ve devam etti:

Çin’in ilgili endüstrilerinin küresel gelişime öncülük etmesi ve dijital ekonominin entegrasyonunu teşvik etmesi büyük önem taşıyor.

IoT ve Blockchain için uluslararası bir araştırma grubu kuruluyor

Bu uluslararası araştırma grubuna Dr. Shen Jie başkanlık edecek ve grup Birleşik Krallık, Fransa, Amerika Birleşik Devletleri ve Almanya gibi dünyanın dört bir yanından gelen uzmanlardan oluşacak.

IoT ve Blockchain teknolojilerinin uluslararası standardizasyonunu teşvik etmek için bir çalışma mekanizmasının kurulmasına ek olarak sayısız endüstriyel uygulama senaryosu sunularak, fiat-digital entegrasyonunu arttırmak amaçlanıyor.

Çinlilerin bir süredir tüm sektörlerde Blockchain teknolojisini benimsemek için önemli çaba sarf ettikleri bir sır değil. Sadece bir ay önce, PBoC’de (Çin Halk Bankası) Dijital Para Birimi Araştırma Laboratuarı’nın, dijital para cüzdanına ilişkin bir patent başvurusu yaptığı görüldü. Bu, kullanıcıların tüm işlem geçmişlerini takip etmelerini sağlayacak.

Bu nedenle, Çin’in IoT ve Blockchain teknolojisini tüm sektörlerine entegre etme çabaları açıkça görülebilir. Bu standardizasyon, dünyayı yeniliklere ve yeni teknolojilere dönüştürmek için uzun bir yol kat etmek anlamanı geliyor.

btcwires

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin