Initiative Q sadece birkaç aydır piyasanın gündeminde
Initiative Q sadece birkaç aydır piyasanın gündeminde

Initiative Q: Yeni Bitcoin mi yoksa bir ponzi şeması mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Forbes, kısa bir süre önce Initiative Q isimli bir para birimini tanıttı. Bu paranın taraftarları, paranın “bir sonraki Bitcoin” olabileceğini söylüyorlar. Bu paraya eleştirel bakanlar ise bir ponzi şeması olduğu görüşünde.

Proje her ne olursa olsun, Blockchain’e dayalı değil ve bir kripto para değil. Web sitesi yakında inşa edilecek gibi görünmüyor ve ödeme ağının nasıl çalışacağı tam olarak belli değil.

Initiative Q sadece birkaç aydır piyasanın gündeminde

Initiative Q sadece birkaç aydır piyasanın gündeminde. Günde 100.000 yeni kullanıcı çekiyor. Bu proje kapsamında sadece e-postanızı ve adınızı kaydederek, para biriminin (Q’lar) bir kısmını ücretsiz olarak alabilirsiniz. Ancak, üye olan biri tarafından davet edilmeniz gerekiyor. Ne kadar erken kayıt yaparsanız o kadar fazlasını alabiliyorsunuz. Daha sonra başkalarının kaydolmasını sağlamaya teşvik edilirsiniz.

Forbes makalesinde belirtildiği gibi, Q’lar karşılığında para istenilmiyor. Kullanıcılar yine başkalarını platforma davet etmeleri için teşvik ediliyor. Her kullanıcı sadece belirli miktarda davet alabiliyor ve bir kez kullanıldıklarında “Girişimci Evangelistlere” yükseltebilirler.

Bu yeni proje için birçok olumsuz bulgu var

Web sitesinde çok fazla bilgi var, ancak bunlar oldukça karmaşık. Ayrıca web sitesinde ödeme sisteminin gerçekte nasıl oluşturulduğu hakkında fazla bilgi bulunmuyor. Web sitesinin kendi zaman çizelgesine göre, ödeme ağının gelişimi önümüzdeki yıla kadar başlamayacak. Şu anda “üye işe alım kampanyası” yürütülüyor.

Bu yeni ödeme girişimi için birçok olumsuz bulgu var. Yol haritası tam olarak belli değil, projeye yönelik belirsizlikler açıklığa kavuşturulamıyor. Kimileri bu projenin yeni Bitcoin olduğunu iddia ederken kimileri de bir ponzi şemasından ibaret olduğunu savunuyor. Ne olacağını proje tam olarak faaliyete geçtiğinde hep birlikte göreceğiz.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin